SEGRE

INICIATIVES MEMÒRIA HISTÒRICA

Lleida explora la memòria històrica amb un recorregut virtual pel Tribunal Popular

Actuació de Guerrilla Folk, ahir al Mercat del Pla.

Actuació de Guerrilla Folk, ahir al Mercat del Pla.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat del Pla es va convertir ahir en una màquina del temps que va traslladar el públic a la Lleida dels anys de la Guerra Civil. L’historiador Jaume Barrull va ser el guia de la ruta virtual Justícia i revolució: el tribunal popular de Lleida (1936-1937), una activitat que inicialment s’havia ideat de forma presencial i que va quedar suspesa al juliol per la Covid. L’activitat va començar amb l’actuació musical del grup Guerrilla Folk, que en el seu repertori va incloure cançons i himnes dels anys 30. I, després de la ponència de Barrull, estava prevista una degustació de cervesa artesana i coca de recapte, així com una lectura teatralitzada de poemes de Ricard Creus per part de la companyia Inútils Mots. A l’acte, que tenia per objectiu recuperar la memòria democràtica de la ciutat de Lleida i requeria reserva prèvia, van assistir la tinent d’alcalde Sandra Castro, així com els regidors Jaume Rutllant i Marta Gispert.

Rutllant va anunciar la intenció de l’ajuntament de recuperar l’històric Mercat del Pla, actualment sense un ús definit.

La Paeria va impulsar a finals de l’any passat una nova ruta pels monuments que dignifiquen les fosses comunes localitzades al cementiri municipal.

tracking