SEGRE

TELEVISIÓ GUARDONS

Els premis Emmy de la pandèmia

'Succession' relleva 'Joc de Trons' com a millor sèrie dramàtica i 'Watchmen' triomfa en minisèries || La canadenca 'Schitt's Creek' dóna la gran sorpresa com a millor comèdia de l'any

‘Succession’, amb 7 Emmys, es va coronar com el millor drama i pren el relleu de ‘Joc de Trons’.

‘Succession’, amb 7 Emmys, es va coronar com el millor drama i pren el relleu de ‘Joc de Trons’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comèdia canadenca Schitt’s Creek va donar la sorpresa diumenge a la nit (matinada d’ahir a Espanya) en la 72 edició dels premis Emmy de televisió al convertir-se, amb set guardons, en la gran triomfadora d’una gala marcada per la pandèmia i en què també van destacar dos títols més: Succession, que es va imposar entre les sèries dramàtiques, i Watchmen, que va fer el mateix en l’apartat de minisèries. Jimmy Kimmel va presentar la primera gala virtual de la història dels guardons que entrega l’Acadèmia de Televisió dels EUA, en la qual premiats i candidats van seguir la cerimònia des de casa. Watchmen (HBO), la seqüela de la mítica novel·la gràfica d’Alan Moore creada per Damon Lindelof, va ser la producció més guardonada amb onze premis, entre els quals s’inclouen millor minisèrie, millor actriu (Regina King) i millor actor de repartiment (Yahya Abdul-Mateen). També es va coronar una altra sèrie d’HBO, Succession, que relata la lluita de poder d’una família de multimilionaris, que va aconseguir set premis, entre els quals el de millor sèrie dramàtica, amb la qual cosa pren el relleu així la històrica Joc de Trons. Però la gran sorpresa va ser, sens dubte, Schitt’s Creek, una comèdia sobre un adinerat clan que es reinventa després d’arruïnar-se. La sèrie canadenca (que a Espanya emet Movistar+), protagonitzada per Dan i Eugene Levy, pare i fill en la vida real i en la ficció, va arrasar amb nou guardons incloent-hi els de millor sèrie de comèdia i millors actors. El premi a la millor actriu dramàtica va ser per a Zendaya (la més jove que obté aquest guardó, amb 24 anys) pel seu paper a Euphoria, també d’HBO.

Hollywood va tirar d’enginy per salvar la gala Desinfecció de sobres davant de les càmeres, tests de coronavirus en directe i missatgers enfundats en escafandre per entregar els Pand-Emmys, que van aconseguir amb enginy salvar la cerimònia a distància. Entre les imatges que es van fer virals, el retrobament de Jennifer Aniston, Courteney Cox i Lisa Kudrow (Friends), reunides davant la càmera veient l’esdeveniment.

‘Succession’, amb 7 Emmys, es va coronar com el millor drama i pren el relleu de ‘Joc de Trons’.

‘Succession’, amb 7 Emmys, es va coronar com el millor drama i pren el relleu de ‘Joc de Trons’.EFE

tracking