SEGRE

Nova edició de 'El método Bunbury' denuncia més "apropiacions" del músic

Enrique Bunbury

Nova edició de 'El método Bunbury' denuncia més "apropiacions" del músicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició del polèmic llibre "El mètode Bunbury" arribarà al mercat després d’ampliar el nombre de troballes que recolzen la teoria del seu autor, Fernando del Val, que el músic saragossà utilitza en el seu procés compositiu "apropiacions" del material de nombrosos escriptors. Segons indica la nota de premsa remesa als mitjans, en aquesta actualització del text original s’han incorporat 40 casos més de semblances raonables entre l’obra d’Enrique Bunbury i la de literats com Saint-Exupéry o Miguel Hernández, fins atansar-se a les 600 "apropiacions". Així, Del Val denuncia que el seu tema "Flamingo" naix "a l’ombra" de "El país de les últimes coses" de Paul Auster, autor amb qui afirma haver trobat també "correlat" en els 19 versos de la cançó "Lady Blue", amb la qual l’aragonès va iniciar la seua etapa en solitari.

Entre les novetats d’aquesta edició se cita també l’estudi de "La chispa adequada", de l’etapa amb Héroes del Silencio, segons el qual 30 dels seus 42 versos "procedeixen" de llibres de Fernando Arrabal, Mario Benedetti, Juan Ramón Jiménez i El Ángel.

L’ampliació del nombre de casos ha estat possible gràcies a les aportacions de lectors del llibre i seguidors del cantant que, a través d’internet, s’han posat en contacte amb l’autor.

L’obra, que es va publicar fora d’Espanya en països com Mèxic, Colòmbia o l’Argentina, va suscitar un debat en el moment del seu llançament sobre "els límits de l’apropiació i la legitimitat de la cita, així com de la reivindicació de l’autoria".

tracking