SEGRE

El Bisbat de Barbastre-Montsó demanarà l'execució provisional de l'entrega de les 111 obres de la Franja

Els bisbes de Barbastre i Lleida, al judici a Barbastre el 2019.

Els bisbes de Barbastre i Lleida, al judici a Barbastre el 2019.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat de Barbastre-Montsó sol·licitarà l’execució provisional de la sentència de desembre de 2019 que obliga el Museu de Lleida a la devolució immediata de les 111 obres de les parròquies, una vegada que el Tribunal Suprem ha desestimat el conflicte de competències plantejat per la Generalitat i ha declarat que correspon al jutjat oscenc la competència per continuar coneixent de l’assumpte.

El bisbe, Ángel Pérez, ha rebut amb satisfacció la resolució i ha anticipat la seua intenció de sol·licitar l’execució provisional, seguint l’exemple del patrimoni tornat al Reial Monestir de Sixena: "El que més em satisfà és que hem guanyat tant en la via civil com en la canònica i ens han donat la raó, per tant, moralment hem guanyat i totes les altres coses entenem que és politització d’una situació que sembla que no volen que tingui final".

Davant del previsible recurs de Lleida, Pérez s’ha mostrat taxatiu, i ha declarat el següent: "Em dóna pau saber que la justícia ha parlat i ens ha donat la raó".

Des del Bisbat de Barbastre asseguren que continuaran responent als recursos plantejats per la Generalitat i el Museu de Lleida.

tracking