SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CONSELLERIA

La candidatura dels raiers a Patrimoni Mundial podria arribar a la Unesco el 2021

La consellera Ponsa va visitar les obres de la biblioteca de Sort.

La consellera Ponsa va visitar les obres de la biblioteca de Sort.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va dir ahir a Sort que confia que la candidatura dels raiers de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i Coll de Nargó (Alt Urgell) a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco es pugui entregar el pròxim mes de març, perquè pugui ser avaluada i seguir amb els tràmits finals el 2022. Ponsa va recordar que la candidatura, de caràcter transnacional i encapçalada per Polònia per qüestions d’estratègia, està promoguda per l’Associació Internacional de Raiers, creada el 1989 sota la tutela del departament de Cultura.

Ponsa va visitar al matí l’ajuntament de Sort, l’Arxiu Comarcal i les obres de la futura biblioteca comarcal, que “espero que aviat sigui una realitat perquè Sort no sigui l’única capital de comarca sense aquest equipament”.

Ara estan en curs les obres de la primera fase sobre l’estructura aixecada fa dotze anys, quan es va frenar el projecte, encara que falten recursos per a la segona fase. Ponsa tenia previst visitar a la tarda la Casa de la Sal de Gerri de la Sal i l’Espai Raier de la Pobla de Segur.

tracking