SEGRE

ARQUEOLOGIA DIFUSIÓ

'Cap de Setmana Ibèric' en quatre jaciments de Ponent

Activitats per descobrir com els ibers aprofitaven els recursos naturals

Una visita guiada al jaciment dels Vilars d’Arbeca.

Una visita guiada al jaciment dels Vilars d’Arbeca.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

Com cada any, durant el primer cap de setmana d’octubre es presenta una gran oportunitat per conèixer com era i vivia la població a la Catalunya de fa uns 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l’esdeveniment anual més important de la Ruta dels Ibers –activitat coordinada des del Museu d’Arqueologia de Catalunya– i que atreu més visitants als jaciments d’època ibèrica de tot Catalunya. A les comarques de Ponent, aquest proper 3 i 4 d’octubre hi haurà quatre jaciments que obriran les portes als visitants i organitzaran activitats per difondre la seua història.

La fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca, a les Garrigues, i tres enclavaments a l’Urgell (el Molí d’Espígol de Tornabous, i els Estinclells de Verdú i Alimara, a Agramunt) participaran en aquesta festa popular de l’arqueologia, que retorna a la vida els vestigis de fa més de dos mil anys amb visites guiades als jaciments a càrrec de tècnics i arqueòlegs, tallers, reconstruccions històriques, degustacions de menjars i begudes de l’època, entre altres activitats per a tots els públics.

Visites guiades el 3 i 4 d’octubre als jaciments ibèrics d’Arbeca, Verdú, Tornabous i Agramunt

També, com cada any, es tria un motiu sobre el qual se centrarà el Cap de Setmana Ibèric. En aquesta ocasió es dedicarà a mostrar com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals que tenia a l’abast per a qüestions de la vida quotidiana.

D’aquesta manera, s’han preparat activitats per donar a conèixer com es gestionava aquesta societat agrícola i ramadera, de quina manera fabricaven les eines i armes de metall, com utilitzaven l’argila, la pedra i la fusta per a les construccions, o com elaboraven ceràmica amb argila; en definitiva, com convivien els ibers amb la naturalesa que els envoltava i com aprofitaven els recursos naturals que tenien a l’abast.

Atesa l’actual situació sociosanitària, a la pàgina web www.rutadelsibers.cat s’actualitzaran tots els possibles canvis davant de les mesures sanitàries extraordinàries que puguin sorgir.

tracking