SEGRE

Pagès Editors arriba als trenta anys de trajectòria estrenant un nou segell d'autopublicació

L'editorial lleidatana celebra l'aniversari posant en marxa dues iniciatives per fomentar la lectura

Eulàlia Pagès i Joana Soto.

Pagès Editors arriba als trenta anys de trajectòria estrenant un nou segell d'autopublicacióPagès Editors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'editorial lleidatana Pagès Editors ha complert trenta anys de trajectòria aquest octubre i, coincidint amb aquest aniversari, ha estrenat un nou segell d'autopublicació anomenat 'Grama'. L'objectiu és el de continuar prestant diversos serveis als escriptors, com ara el de correcció de textos, a més de facilitar-los la distribució per diferents canals de venda i oferir suport de cara a preparar les presentacions de llibres. A banda d'aquest projecte, també s'ha posat en marxa un club de lectura on hi prendran part els autors i una darrera iniciativa destinada als infants. En aquest cas, i amb la implicació dels ajuntaments, es vol distribuir un paquet que inclou un llibre on s'explica als pares com han acompanyar als nens en la lectura.

La directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès, ha explicat que s'està treballant per aconseguir, abans d'acabar l'any, treure al mercat entre quatre o cinc obres amb el nou segell d'autopublicació 'Grama'. En aquest sentit, ha assegurat que aquesta era una demanda creixent que tenien i que els ha permès integrar en aquest àmbit diversos serveis editorials que ja prestaven als autors i escriptors de forma personalitzada.

Quant al projecte 'Créixer i llegir junts', una altra de les iniciatives que es posen en marxa coincidint amb el trentè aniversari de l'editorial, Pagès ha destacat que està dirigit a tots els ajuntaments de l'Estat i que el seu objectiu té a veure amb el foment de la lectura. D'aquesta manera, s'oferirà un paquet amb dos llibres: un d'ells destinat als pares per a què acompanyin als fills en el procés de llegir –des d'abans del seu naixement i fins que siguin adults- i un altre per a començar a formar la biblioteca personal de l'infant.

A més, també hi haurà un CD amb cançons de bressol i una targeta que, en el cas que la biblioteca sigui de titularitat municipal, representarà el carnet d'aquest equipament. La directora de l'editorial lleidatana ha detallat que per aquest projecte s'ha optat per distribuir el llibre de 'Historia de Babar, el petit elefant' pel fet que es tracta d'un àlbum il·lustrat clàssic. D'aquesta manera, es vol aconseguir que els més petits vegin la lectura com una opció de gaudi, a més de remarcar la importància d'anar a les llibreries i biblioteques.

Per la seva banda, l'editora del segell de literatura infantil i juvenil Nandibú, Alba Besora, ha destacat que gràcies a la divulgació de diverses obres "compromeses" han aconseguit el reconeixement de la crítica i que s'han convertit en un referent en les biblioteques del país i els centres escolars. Cal tenir en compte que aquest segell es va posar en marxa l'any 2014 i és una de les fites més importants de la trajectòria de Pagès Editors, així com també ho és la creació de la distribuïdora Nus de Llibres al 2010, la qual representa una quarantena d'editorials de l'Estat.

D'altra banda, un altre dels projectes que veurà la llum a partir del 24 de novembre és el del club de lectura L'autògraf. L'editora de Pagès Editors, Joana Soto, ha explicat que aquest espai servirà per donar a conèixer tant els títols més interessants de l'any en curs com d'altres propostes "mítiques" de l'editorial. L'objectiu és que les trobades tinguin lloc a la seu de l'empresa lleidatana i que hi participin els autors dels llibres, tot i que també es plantejaran en format virtual en funció de la situació sanitària.

tracking