SEGRE

TRIBUNALS AGRESSIONS A MENORS

Condemnat a 10 anys de presó per abusos reiterats a la seua fillastra

El Suprem ratifica la sentència contra un lleidatà que l'octubre de l'any passat va ingressar a la presó || La víctima va patir tocaments entre els 11 i els 15 anys

El judici es va celebrar a l’Audiència de Lleida el setembre de l’any passat.

El judici es va celebrar a l’Audiència de Lleida el setembre de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de 10 anys de presó per a un veí de Lleida per haver abusat sexualment durant cinc anys de la seua fillastra quan aquesta tenia entre 11 i 15 anys. L’alt tribunal ha dictat una interlocutòria en què desestima el recurs presentat per la defensa de l’acusat, que al·legava, entre altres raons, indefensió durant el procés, que no hi havia prova de prou càrrec i que el testimoni de la víctima no era un motiu per enervar la presumpció d’innocència. L’home va ser condemnat per l’Audiència de Lleida l’octubre de l’any passat però va recórrer el cas davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va ratificar la sentència i va desestimar el recurs d’apel·lació.

En aquest sentit, es considera provat que el condemnat, Joseph Belinga, aprofitava que la mare dormia o estava absent per efectuar en nombroses ocasions tocaments a la menor a la zona genital. Els abusos es van prolongar entre l’estiu de l’any 2010 i l’estiu del 2014. La víctima, que ara té 21 anys, va explicar en el judici celebrat a l’Audiència de Lleida el setembre de l’any passat que va denunciar el cas quan la seua mare i l’agressor ja havien posat fi a la seua relació “perquè sospitava que a la meua germana [filla del condemnat i de la seua mare] podia estar passant-li el mateix que em va passar a mi”. La víctima va relatar que els abusos van començar quan tenia 11 anys. “Em feia massatges als peus fins que pujava als genitals, em quedava congelada i no sabia com reaccionar.” També va assegurar que “es colava a la meua habitació”. La mare de la denunciant i exparella del condemnat va declarar que “la meua filla mai m’havia mentit, com havia de fer-ho en una cosa així”. En canvi, l’home va negar les acusacions i va afirmar que “la vaig tractar com si fos la meua filla”. L’acusat ha estat condemnat per un delicte continuat d’abusos sexuals a 10 anys de presó, haurà de complir una ordre d’allunyament i de comunicació d’uns altres 11 anys, uns altres sis de llibertat vigilada i haurà d’indemnitzar la víctima amb 9.000 euros. Val a destacar que la mateixa Audiència de Lleida va decretar l’ingrés de l’acusat a la presó després d’emetre la seua sentència malgrat que encara no era ferma.

tracking