SEGRE

INICIATIVES CORONAVIRUS

Dues sales lleidatanes, amb la campanya per reivindicar la música en directe

El Cafè del Teatre, Espai Orfeó i Slàvia se sumen a 'L'últim concert?'

La cafeteria Slàvia de les Borges Blanques també s’ha adherit a la campanya.

La cafeteria Slàvia de les Borges Blanques també s’ha adherit a la campanya.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nombroses sales de música en directe de tot l’Estat, entre les quals hi ha les lleidatanes Cafè del Teatre, Espai Orfeó i la cafeteria Slàvia de les Borges, o les barcelonines Apollo, Bikini i Razzmatazz, entre d’altres, s’han unit per denunciar la profunda crisi per la qual passa el sector arran del tancament dels locals imposat per les autoritats sanitàries a causa de la Covid-19. En aquest sentit, els equipaments s’han associat sota la campanya L’últim concert? organitzada per l’Associació Estatal de Sales privades de Música en directe, de la qual també forma part la Plataforma de Sales de Concerts de Catalunya. Així, la iniciativa consta de diverses intervencions artístiques que han modificat físicament o digitalment les façanes d’aquests establiments, en les quals pot veure’s el lema de la campanya, la data d’inauguració de la sala i l’any 2020 acompanyat d’un interrogant com si es tractés d’una possible data de tancament.

Així mateix, en el marc d’aquesta iniciativa també està previst celebrar un concert conjunt entre les sales “que podria ser l’últim”, segons els organitzadors de la iniciativa, el pròxim 18 de novembre a partir de les 20.00 hores i que podrà seguir-se a través de la pàgina web www.elultimoconcierto.com. “Després de vuit mesos tancats, la nostra situació és extremament crítica. És necessari que es congelin els pagaments d’impostos si no obrim i que hi hagi ajudes”, reclamen des de l’associació estatal de sales.

En aquest sentit, val a recordar que aquest nou festival té programades més de setanta activitats que s’havien de desenvolupar en fins a quaranta-vuit poblacions diferents de les comarques de Lleida fins al mes de gener que ve. Així, i perquè no es perdin les iniciatives organitzades, les xarxes socials de la formació musical emetran en directe les actuacions. La pròxima serà el concert de Meraki Trio aquest dissabte a partir de les 18.00 hores.

La Julià Carbonell manté concerts en ‘streaming’ L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) continuarà amb els concerts programats en el marc del Festival de Música i ho farà via streaming, a causa de les restriccions imposades en relació amb la pandèmia de la Covid-19. “L’accés a la cultura s’ha demostrat com un bé essencial i l’OJC té l’obligació i la voluntat d’adaptar-se a qualsevol circumstància i format per fer efectiu aquest propòsit”, va indicar el director de l’Orquestra, Alfons Reverté.

tracking