SEGRE

PATRIMONI TELEVISIÓ

La Seu Vella de Lleida i Sant Climent de Taüll participaran en el concurs 'Batalla monumental' de TV3

La Seu Vella de Lleida i Sant Climent de Taüll participaran en el concurs 'Batalla monumental' de TV3 || Al costat de vuit conjunts més de Catalunya

Imatge d’arxiu de la Seu Vella, amb el Castell del Rei al fons.

Imatge d’arxiu de la Seu Vella, amb el Castell del Rei al fons.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Després de quatre edicions amb un gran èxit de participació popular, el concurs El monument favorit dels catalans saltarà del format digital a la pantalla de televisió. El concurs, impulsat per la revista Sàpiens i l’Agència del Patrimoni Cultural i que la Seu Vella de Lleida va conquerir el primer any, funcionava amb vots a través d’internet i la col·laboració de Catalunya Ràdio.

Ara, TV3 prepara per al primer trimestre de l’any que ve el programa Batalla monumental, que continuarà basant-se en la participació ciutadana perquè la gent torni a triar el seu monument preferit a partir de duels entre els espais patrimonials més emblemàtics de Catalunya elegits per una comissió d’experts.

En principi, s’han escollit deu monuments, entre els quals figuren la Seu Vella i també Sant Climent de Taüll, que va ser finalista de la primera edició. També hi participaran el jaciment d’Empúries, el conjunt monumental romà de Tàrraco, els monestirs de Sant Pere de Rodes i Santa Maria de Poblet, els castells de Miravet i de Cardona i els edificis de la Pedrera i l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

Aquest nou programa concurs ja ha començat a escalfar motors buscant les millors històries personals relacionades amb els monuments que hi participen, i les que resultin seleccionades tindran protagonisme en l’espai. Des de la Seu Vella ja estan en campanya i, a través de Twitter, anuncien aquest nou programa i animen a participar-hi compartint qualsevol història personal viscuda o relacionada amb el monument més emblemàtic de Lleida. Es tracta simplement d’enviar un correu a batallamonumental@gmail.com explicant la història en concret i facilitant el nom, edat, població i telèfon per “ajudar a difondre entre tots la nostra Seu Vella”.

L’edifici lleidatà ja va guanyar el 2016 i Vallbona, el 2018 La primera edició del concurs El monument favorit del catalans, el 2016, va culminar amb el Turó de la Seu Vella com a guanyador gràcies als més de 60.000 vots que va obtenir en una disputada final amb Sant Climent de Taüll, que va perdre aquell títol per tot just 1.200 vots. Aquell primer any del concurs digital va acabar amb el duel final amb més participació, que va vorejar els 120.000 vots. El 2017, la segona edició del concurs va ser per al castell de Cardona –que ara tornarà a participar en la versió televisiva–, amb gairebé 47.000 vots, uns 5.000 més que el monestir de Santa Maria de Ripoll. La tercera edició, el 2018, va tornar a somriure a Ponent, a l’endur-se la victòria el monestir de Vallbona de les Monges que, amb uns 40.000 vots, es va imposar per 9.000 a Sant Pere de Rodes. L’any passat va guanyar el jaciment iber de l’Esquerda, a Roda de Ter, a Osona.

tracking