SEGRE

CULTURA SALES D?EXPOSICIÓ

Els museus de Lleida, espais segurs

Són l'única opció cultural dels caps de setmana i s'han reafirmat com a locals necessaris davant de la Covid || Els directors incideixen que han de continuar oberts pel seu paper social

Algunes obres de l’exposició de l’Inventari General del Museu d’Art Jaume Morera.

Algunes obres de l’exposició de l’Inventari General del Museu d’Art Jaume Morera.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mesures decretades pel Govern la setmana passada per fer front a la Covid han frenat en sec l’activitat cultural. Només arxius, museus, sales d’exposicions i galeries d’art poden seguir obertes amb un aforament del 30%. A Lleida, els museus són l’única opció cultural els caps de setmana. Davant d’aquesta situació, el Museu de Lleida i el Museu d’Art Jaume Morera s’han reafirmat com a espais segurs i necessaris per donar suport a la societat, en especial, en situacions com l’actual.

Des del Museu d’Art Jaume Morera s’han mostrat “relativament satisfets”, ja que, “per ara, són dels pocs referents culturals que la gent té a la seua disposició”, va indicar el director, Jesús Navarro. Segons el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, els museus ara són “instruments de suport a la societat”, ja que també serveixen per “curar, ajudar i acompanyar” en situacions complexes com l’actual. Navarro va coincidir amb el director del Museu de Lleida a afirmar que actualment el paper dels museus és el de generar espais públics on la gent pot “desconfinar-se de manera controlada” i són una “font d’inspiració, debat i crítica”. Giralt va remarcar que han de continuar oberts per prosseguir amb la seua tasca de conservar els seus fons i com a espais educatius de difusió. Va destacar també el bon funcionament d’exposicions temporals com Línies vermelles, la censura a la col·lecció de Tatxo Benet, que acullen el museu i La Panera.

Fins a l’estiu, el Museu de Lleida va perdre el 85% dels visitants però va remuntar a l’octubre

Amb tot, fins a l’estiu, el Museu de Lleida va perdre el 85 per cent dels visitants. A l’octubre l’equipament va remuntar i només va perdre entre el 55-60 per cent d’espectadors.

Grua per a les obres del nou Museu d’Art Les obres del futur Museu d’Art de Lleida avancen a bon ritme i sobre els terminis que hi ha previstos. Ahir al matí es va tancar a la circulació la Rambla Ferran per poder-hi instal·lar una gran grua que ha de facilitar la rehabilitació del nou espai d’exposició a l’antiga seu de l’Audiència de la capital.

Algunes obres de l’exposició de l’Inventari General del Museu d’Art Jaume Morera.

Algunes obres de l’exposició de l’Inventari General del Museu d’Art Jaume Morera.ACN

tracking