SEGRE

L'escultura d'Indíbil i Mandoni serà restaurada properament a Barcelona

La Paeria ha arribat a un acord amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat

L'escultura d'Indíbil i Mandoni serà restaurada properament a Barcelona

L'escultura d'Indíbil i Mandoni serà restaurada properament a BarcelonaAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha arribat a un acord amb el Centre de Restauració de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat per realitzar la restauració del conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni, els treballs de la qual estan valorats en prop de 30.000 euros. Segons ha explicat l'ajuntament, l'escultura serà traslladada properament a la seu del Centre de Restauració i es preveu que els treballs s’allarguin uns sis mesos.

L’actuació inclourà l’escaneig i digitalització de l’escultura i la seva impressió digital 3D en cera recuperant la composició i forma originals. Aquest pas serà important per a la reconstrucció i la reposició de la llança, la falcata enfundada i el grilló, que actualment li manquen a l’escultura. La Paeria assumirà el cost d'aquesta reposició, amb un valor estimat de 10 mil euros. La participació de la Paeria també inclourà l’embalatge i el trasllat del grup escultòric fins al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i el seu retorn i recol·locació en el seu lloc original.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha valorat que el projecte s’hagi pogut desencallar amb aquest acord. “Tenim interès pel patrimoni històric i artístic de la ciutat i intentem buscar solucions per atendre les necessitats que hi ha, com en aquest cas, que podrem tornar a veure en la seva esplendor un dels monuments més emblemàtics de la ciutat”.

El tinent d’alcalde s’ha referit a la proposta de buscar empreses per recollir fons per al projecte de restauració i ha comentat que, tot haver estat buscant mecenes, aquest no era el moment per fer-ho, donada la crisi econòmica per la qual passa el teixit empresarial i comercial de la ciutat per la Covid-19.

tracking