SEGRE

El bisbat de Lleida diu que no vol causar "dolor" en recórrer l'entrega de l'art a Barbastre

Recorda que va ser el bisbat oscenc el que va dur el litigi per l'art de la Franja als tribunals

En actualització...

IMATGES. Judici a Barbastre per l'art de la Franja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbat de Lleida ha defensat el seu dret a recórrer la sentència d'un jutjat de Barbastre (Osca) que va ordenar l’entrega de 111 peces del Museu de Lleida a les parròquies aragoneses de les quals són originàries, ha assegurat que en els desacords hi ha "sofriment" per ambdues parts, i ha agregat que la diòcesi "no pretén causar més dolor a ningú, només presentar els seus arguments i defensar, segons el seu criteri, les pròpies raons".

El bisbat ha fet aquestes afirmacions aquest dijous en un comunicat en el que respon el que dimecres va emetre la diòcesi de Barbastre-Montsó mostrant la seua confiança que la lleidatana "reflexioni i no s’endinsi en la humiliació i ultratge". "La justícia ha parlat en primera instància, però, com tothom sap, pot parlar de nou en altres instàncies", ha remarcat el bisbat de Lleida en el seu comunicat.

La diòcesi lleidatana agrega que "no resulta estrany que qui és acusat davant d’un tribunal, com ho ha estat el bisbat de Lleida, estimi i pugui acollir-se al que la llei té previst". "Ningú no és botxí de ningú, menys en el nostre cas de diòcesis veïnes que comparteixen persones i finalitats comunes", ha recalcat el bisbat català que ha recordat que el litigi té dos parts, l’eclesiàstica i la civil.

La part eclesiàstica es va tancar amb indicacions expresses a la diòcesi de Lleida per part de les autoritats i tribunals de l’Església perquè les peces en qüestió fossin retornades a les seues parròquies d’origen, fet acceptat explícitament pels tres últims bisbes i, per descomptat, per l’actual", segons el bisbat.

"La segona part és la que s’està desenvolupant en els tribunals civils davant dels quals la diòcesi de Barbastre-Montsó ha denunciat el bisbat de Lleida", ha argumentat el bisbat, que ha precisat que aquesta fase des del punt de vista legal, no ha acabat el seu recorregut.

tracking