SEGRE

MÚSICA INAUGURACIÓ

Festival de Pasqua, més obert

El certamen de Cervera apuja el teló sense públic, però amb retransmissions dels concerts en 'streaming' || Una “oportunitat per arribar més lluny”

Lleida TV retransmet el festival en ‘streaming’ des del paranimf de la Universitat de Cervera.

Lleida TV retransmet el festival en ‘streaming’ des del paranimf de la Universitat de Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena edició del Festival de Pasqua de Cervera, de música clàssica catalana, ajornada l’abril per la pandèmia, va renàixer ahir a la capital de la Segarra en un format més singular i obert. Les actuacions al migdia del duo Ilerda Antiqua i a la tarda de l’Orquestra de Cambra Catalana i el Jove Projecte Orquestral es van desenvolupar sense públic al paranimf de la Universitat, però es van retransmetre en directe en streaming a través dels webs festivalpasqua.cat i segre.com en una producció audiovisual de Lleida TV, que es repetirà en la resta de concerts de la programació fins al proper dia 22.

El director artístic del festival, Josep Maria Sauret, es va mostrar especialment “emocionat” per haver pogut mantenir el certamen, perquè “el sector musical continuï viu i que els artistes puguin tocar i, per tant, tinguin feina”.

Delia Quartet, avui al migdia, i una estrena de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell a la tarda

De fet, “defensar la cultura musical i mantenir viu el sector és el nostre objectiu”, va afirmar. Sauret va revelar que “des del primer minut vam tenir claríssim que el Festival de Pasqua s’havia de fer” i va agrair la implicació de l’ajuntament de Cervera, Generalitat i Diputació de Lleida perquè “assumeixen la totalitat del cost”.

Per la seua part, l’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va explicar que “apostem per la cultura com un dels puntals per mantenir activa la ciutadania, per això és imprescindible donar vida a la cultura”. Per a Santacana, aquesta desena edició del festival “ens obre una oportunitat” en el sentit que “els concerts podran arribar més lluny i a totes les cases”.

Lleida TV retransmet el festival en ‘streaming’ des del paranimf de la Universitat de Cervera.

Lleida TV retransmet el festival en ‘streaming’ des del paranimf de la Universitat de Cervera.SEGRE

tracking