SEGRE

Francisco Brines, Premi Cervantes 2020

El poeta, de 88 anys, últim representant de la Generació del 50, obté el guardó més prestigiós de les lletres espanyoles

El poeta valencià FraEl poeta valencià Francisco Brines, autor d'obres com 'El otoño de las rosas'.ncisco Brines, autor d'obres com 'El otoño de las rosas'.

Francisco Brines, Premi Cervantes 2020EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’“intimista” poeta i acadèmic valencià Francisco Brines (Oliva, 1932), un dels pocs supervivents de la Generació del 50, va ser guardonat ahir amb el Premi Cervantes 2020, el màxim reconeixement de les lletres en castellà. Una notícia que va rebre Brines content que la seua poesia, “la que he fet des de sempre, hagi arribat al seu destí” i que encara que és un reconeixement que “no esperava”, el rep “amb molta emoció”. Brines, l’estat de salut del qual és molt delicat, va dir des de la seua casa a Oliva que en la primera persona en qui va pensar després de rebre la trucada del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, va ser en la seua mare i en com reaccionaria davant del premi, ja que quan li va dir que volia ser poeta “va pensar quins camins agafaria” el seu fill i cap a on el duria.

“Aspiració de bellesa”

El nom del guardonat el va anunciar ahir a la tarda el titular de Cultura i Esports del Govern després de la deliberació del ju-rat, alguns membres del quals hi van haver de participar telemàticament a causa de la pandèmia del coronavirus. El jurat va decidir per majoria atorgar el guardó, dotat amb 125.000 €, a aquest autor valencià, l’obra poètica del qual “va d’allò carnal i purament humà a allò metafísic, l’espiritual, cap a una aspiració de bellesa i immortalitat”.

tracking