SEGRE

COMERÇ PROJECTE CULTURAL

Lleida tindrà una nova llibreria

La Fatal, liderada per Jordi Souto, obrirà al febrer || Tindrà un espai per a programació cultural que naix amb “tota l'ambició” però “amb humilitat”

Imatge d’arxiu de Sant Jordi, quan les llibreries feien el seu particular agost abans de la pandèmia.

Imatge d’arxiu de Sant Jordi, quan les llibreries feien el seu particular agost abans de la pandèmia.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En temps de crisi... llibreries. En ple confinament, el periodista i empresari de la comunicació lleidatà Tatxo Benet va obrir una llibreria de 1.000 metres quadrats a Barcelona. Va ser tota una sorpresa, però Ona Llibres no és una excepció. Al també lleidatà Jordi Souto, professor de llengua i literatura, li va començar a rondar la idea pel cap fa un any quan Miquel Bernal va abaixar la persiana de l’emblemàtica llibreria Punt de Llibre de Lleida i es va acabar de decidir quan Tatxo Benet va donar a conèixer el seu ambiciós projecte cultural. També La Fatal, que obrirà les portes al febrer, serà més que una llibreria. “Tenim un local de 250 metres quadrats en el qual conviuran una llibreria convencional, no especialitzada, pensada per a tots els públics, i un altre espai en el qual organitzarem debats, conferències, cursos, presentacions de llibres...”, avança Jordi Souto.

Aquesta programació pròpia s’alternarà amb propostes externes. “Ens encantarà acollir els que tinguin una cosa interessant a oferir i tampoc volem limitar-nos només a iniciatives locals”, explica. La Fatal naix amb “tota l’ambició” però, també, “amb tota la humilitat” per afavorir el gust per la lectura i no només per la literatura, sinó per les humanitats. La nova llibreria estarà ubicada a la Zona Alta, encara que “falten més de cent dies perquè obrim i hi haurà temps de concretar”. Per anar fent boca, ahir es va activar el compte de Twitter @LaFatal_, en el qual s’afirma que la llibreria aposta “pel talent i la sensibilitat, el rigor i l’excel·lència”, mentre que es fuig de “la pedanteria i l’esnobisme” i es reivindica que La Fatal “és optimisme i ganes de viure la vida”. Així que els clients “vinguin plorats de casa”.

La pandèmia no impedeix que obrin nous negocis literaris

Ni la pandèmia ni la crisi del sector en un any en el qual pocs llibres s’han pogut presentar i ni tan sols s’ha pogut celebrar Sant Jordi no ha impedit que es posin en marxa nous projectes a les comarques de Lleida. Així, a començaments de juny va veure la llum la llibreria El Tinter de la Pobla de Segur, que també va nàixer com a espai de cultura obert a la població. Malgrat les restriccions sanitàries, ja ha organitzat presentacions d’autors com Pep Coll o Albert Villaró.

tracking