SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CORONAVIRUS

Ponsa anima a consumir cultura i recompensar-la del tancament

La consellera reafirma a Lleida que és un sector “essencial i segur”

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, a la seu de Pagès Editors en el trentè aniversari de l’editorial.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, a la seu de Pagès Editors en el trentè aniversari de l’editorial.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

L’endemà de fer-se públic l’inici de la desescalada del tancament cultural a partir de dilluns, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va animar ahir a Lleida que “la ciutadania consumeixi cultura, que vagi a concerts, al teatre, al cine..., que continuï comprant llibres, perquè necessitem el compromís no només de les institucions sinó també de la gent per poder tornar a la cultura tot el que ens va oferir durant el confinament”.

Ponsa va visitar la seu de Pagès Editors en el trentè aniversari de la firma editorial lleidatana (vegeu el desglossament) i va presidir també la gala literària dels premis Vallverdú i Màrius Torres (informació a la pàgina 42).

La consellera va recordar que el departament “fa dies que va publicar tres o quatre línies d’ajuts al sector cultural, que han tingut bastanta demanda”. Sobre la polèmica interrupció dels ajuts de la conselleria de Treball, Ponsa només va voler assenyalar que “segur que sortiran la setmana que ve”.

La titular de Cultura va reafirmar que aquest àmbit “és segur i essencial” i que “ara ja podem parlar per fi que des de dilluns començarem a reprendre les activitats”. Així mateix, es va referir al SOS que va llançar ahir el sector musical (informació en aquesta mateixa pàgina, a la dreta): “És el que pitjor està i on cal i focalitzar més l’atenció.” Al contrari, “el sector editorial és el que menys ha patit la pandèmia; si hi ha una cosa positiva és que hem llegit més durant el confinament. La cultura ens cura i, en moments de dificultat i angoixa, sempre és bo tenir a prop un llibre”.

Pagès Editors, “referent de país” La consellera de Cultura va voler aprofitar la visita a Lleida per felicitar el trentè aniversari de Pagès Editors. “És una efemèride que val la pena celebrar, una editorial de fora de l’epicentre metropolità té encara més valor”, va assegurar Àngels Ponsa després de visitar les instal·lacions de la mà del fundador de l’editorial, Lluís Pagès, i de l’actual directora, Eulàlia Pagès. La firma editorial ha publicat en aquestes tres dècades 3.000 títols en català i uns 1.400 sota el segell Milenio en castellà. Ponsa va afegir que “és una editorial de referència al país”.

tracking