SEGRE

COMERÇ EQUIPAMENT

Obre a Lleida una altra llibreria, que donarà protagonisme a les editorials independents

El 12 de desembre obre a Cappont una altra llibreria que donarà protagonisme a les editorials independents || Tindrà programació cultural i exposicions

Raquel Fontecha i Joan Roure, a la irreductible, que comença a prendre forma.

Raquel Fontecha i Joan Roure, a la irreductible, que comença a prendre forma.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La irreductible, “tot en minúscules perquè som les persones en minúscules les que fem girar el món”, és el nom d’una nova llibreria que obrirà les portes al carrer Jaume II de Cappont el proper dia 12 de desembre. Joan Roure i Raquel Fontecha estan al darrere d’un projecte que va frenar la pandèmia. “Però qui no arrisca no pisca, així que ens hem decidit a tirar endavant”, explica Roure. A la irreductible, “no només es dispensaran llibres”, sinó que tindrà una programació pròpia. “Hem reservat una sala per a xarrades, presentacions...” i hi haurà, també, un espai per a exposicions que estrenarà la fotògrafa Carina Santiago.

“Volem contribuir a dinamitzar el sector literari de la ciutat” amb una llibreria “de barri, però global” en la qual les editorials independents tindran protagonisme.

Roure, autor de llibres com Cicatrices bajo la piel i La casa del sorgo, publicats per Tierra Trivium, i Fontecha, que és correctora editorial, també avancen que la llibreria tindrà una zona per asseure’s a llegir tranquil·lament i wifi obert. Roure reconeix que no sabien que s’estava gestant el projecte de La Fatal en paral·lel al seu (vegeu el desglossament) però es mostra partidari de “crear sinergies amb tots els espais literaris de Lleida”.

Segons la seua manera de veure-ho, “encara que pugui semblar sorprenent que obrin dos llibreries, cal tenir en compte que d’altres han tancat i l’oferta era insuficient per a una ciutat com Lleida”, de manera que es mostra il·lusionat amb un projecte “que teníem al cap des de fa molt de temps” i que tiren endavant “sense cap grup inversor extern”.

Tres nous projectes a la demarcació en plena pandèmia Malgrat les restriccions sanitàries i la crisi del sector, durant la pandèmia s’han posat en marxa tres noves llibreries a la demarcació. El Tinter va obrir el juny a la Pobla de Segur. El 12 de desembre està previst que s’inauguri la irreductible a Cappont i al febrer serà el torn de La Fatal, impulsada per Jordi Souto a la Zona Alta. A més, l’empresari i periodista lleidatà Tatxo Benet va obrir a Barcelona Ona Llibres, un espai de més de 1.000 metres quadrats.

tracking