SEGRE

ENSENYAMENT CORONAVIRUS

La dansa, “abocada a l'abisme”

Les escoles privades de tot Lleida critiquen la reducció de l'aforament a 6 alumnes per aula || Lamenten que ja van perdre un 40% de matriculats al setembre

Alumnes de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona, ahir a classe, reduïda i amb mascareta.

Alumnes de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona, ahir a classe, reduïda i amb mascareta.XAVIER SANTESMASSES

Creat:

Actualitzat:

La quinzena d’escoles i acadèmies de dansa i ball agrupades a l’Associació de Centres de Dansa Privats de les Terres de Lleida van denunciar ahir en un comunicat que en els últims vuit mesos només han pogut obrir els centres un mes i mig i que el pla de reobertura de la Generalitat iniciat dilluns passat, amb un aforament limitat a 6 alumnes per classe, “és inviable per a gairebé la totalitat dels centres”.

Montse Esteve, directora de l’escola de dansa de Guissona, va explicar sobre això que “molts centres disposem d’aules de més de cent metres quadrats i obrir-les només per a sis persones és insostenible”. Esteve va destacar que els quinze centres associats van comptar el curs passat amb uns 1.800 alumnes matriculats. “El setembre passat, amb les mesures restrictives implantades llavors, vam tenir una caiguda del 40% d’inscrits”, va lamentar. Ara, arran d’aquestes noves limitacions, que impliquen torns rotatoris i classes online, “molts pares estan optant per desapuntar els fills de les escoles”, va afirmar Esteve, que va afegir que “és evident que no podem cobrar igual per un servei que no és el mateix”. En el seu cas, ha reduït més d’un 60 per cent el preu de les classes, però ni així: “Els alumnes més joves necessiten la implicació dels pares per seguir una classe online, i molts dels grans també es desmotiven davant d’una pantalla”. El comunicat de l’associació adverteix que “tots els centres de Lleida estem abocats a l’abisme. Ja no podem més. Sense ingressos, sense ajuts, som dels primers a tancar i dels últims a obrir i amb unes noves mesures ridícules i de poc sentit comú”.

Per a molts centres amb aules de més de 100 m

També lamenten que molts alumnes interessats a continuar amb la seua formació superior a l’Institut del Teatre de Barcelona han perdut l’any i la possibilitat d’accedir a les proves d’accés.

L’entitat agrupa escoles i centres de dansa d’Almenar, Arbeca, Balaguer, Guissona, les Borges Blanques, Mollerussa, Solsona, Tàrrega i, a Lleida, l’Arts Cetre Dansa, La Dansa Estudi, Espai Dansa, Factoria Dance, Dancescape, Zona Making Of i l’Institut de Dansa i Arts Escèniques Alexandra Jiménez.

tracking