SEGRE

MÚSICA CONCERT

La desescalada cultural arranca a Lleida amb jazz a l'Auditori

Estrena del festival Jazz Tardor, amb Chano Domínguez i Mariola Membrives

Chano Domínguez i Mariola Membrives, ahir en l’estrena del Jazz Tardor a l’Auditori de Lleida.

Chano Domínguez i Mariola Membrives, ahir en l’estrena del Jazz Tardor a l’Auditori de Lleida.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Un mes després d’implantar-se el toc de queda nocturn i les noves restriccions al món cultural, la música en viu i en directe va tornar a sonar ahir a Lleida. I ho va fer amb tota una figura, el pianista gadità Chano Domínguez, Premio Nacional de Músicas Actuales, actuant a l’Auditori Enric Granados al costat de la cantant cordovesa Mariola Membrives en el concert que va servir d’estrena del festival Jazz Tardor. Una mica més d’un centenar de persones van gaudir de la primera cita musical presencial a la capital del Segrià des que dilluns passat s’aixequessin les restriccions a l’obertura de cines, teatres i auditoris. Això sí, amb la reducció de la sala al 50% de l’aforament i estrictes mesures de seguretat i higiene, com la col·locació dels espectadors en seients separats encara que vinguessin en parella o en grup reduït. El responsable del Jazz Tardor, Josep Ramon Jové, va felicitar la possibilitat d’inaugurar per fi el festival després que els dos anteriors concerts programats fa quinze dies, a càrrec dels saxofonistes Rick Margitza i Scott Hamilton, haguessin d’ajornar-se i va confiar que no es repeteixi un nou confinament perquè el certamen pugui desenvolupar-se amb normalitat. Al desembre estan previstes cinc cites més: Perico Sambeat, el dia 3 a la Universitat de Lleida i el 4 a l’Auditori de Cervera; el quintet Dunguity, el dia 5 al Cafè del Teatre; Vermouth Flames, el 18 de nou a l’Auditori Enric Granados; i el duo Jordina Millà i Sònia Sánchez, el 19 al Museu Morera. El festival s’allargarà excepcionalment fins al maig amb altres concerts.

També avui divendres tornaran a la normalitat les sales de cine de Screenbox Lleida i del Circuit Urgellenc, amb sessions a Tàrrega i Mollerussa. Demà s’hi sumaran Balaguer, Bellpuig, Agramunt, Vielha i Tremp.

Feliu Ventura, al Cafè del Teatre El Cafè del Teatre té previst reprendre avui l’activitat concertística amb l’actuació del cantautor valencià Feliu Ventura (20.00 h, 15/12 €). L’artista de Xàtiva podrà així oferir el concert que tenia previst en aquesta sala el passat 25 de setembre per interpretar els temes del seu nou treball discogràfic, Convocatòria.

tracking