SEGRE

CULTURA DESESCALADA

Torna el teatre a Tàrrega

Amb 'Celebraré mi muerte', una peça que reflexiona sobre l'eutanàsia || Només hi van assistir veïns de la capital de l'Urgell pel confinament municipal

L’aforament del Teatre Ateneu de Tàrrega, reduït a la meitat com a mesura de prevenció.

L’aforament del Teatre Ateneu de Tàrrega, reduït a la meitat com a mesura de prevenció.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega va reprendre ahir l’activitat escènica, que ha estat suspesa durant un mes per les restriccions sanitàries. L’escenari del Teatre Ateneu va aixecar de nou el teló amb Celebraré mi muerte, una peça documental produïda per Alberto San Juan, Víctor Morilla i Jordi Évole i interpretada per Marcos Hourmann, l’únic metge a Espanya condemnat per practicar l’eutanàsia.

El fet d’estar encara en la primera fase de la desescalada de la pandèmia va impedir que el públic de fora de Tàrrega pogués assistir al teatre pel confinament municipal, la qual cosa va afectar 16 persones que ja havien comprat l’entrada o l’abonament. La regidoria de Cultura els va retornar l’import. Així mateix, es va avançar l’hora d’inici de l’obra, que forma part de la programació de la 26 edició de la Temporada de Teatre de Tàrrega, per poder respectar el toc de queda. Altres mesures de prevenció contra la Covid van ser reduir l’aforament del teatre al 50%, dispensar gel hidroalcohòlic i l’obligatorietat d’usar mascareta. Val a destacar també que divendres l’Espai MerCAT de Tàrrega va acollir un altre espectacle teatral, Ofec! de Les Cícliques, en el marc dels actes pel 25-N. Per la seua part, el cine d’Agramunt, gestionat per Circuit Urgellenc, també va reobrir ahir, ja que la pròrroga de l’aturada de l’activitat cultural decretada per l’ajuntament no afecta el sector privat, només actes organitzats pel consistori i extraescolars en equipaments municipals.

L’aforament del Teatre Ateneu de Tàrrega, reduït a la meitat com a mesura de prevenció.

L’aforament del Teatre Ateneu de Tàrrega, reduït a la meitat com a mesura de prevenció.SEGRE

tracking