SEGRE

EFEMÈRIDES PATRIMONI

La declaració del romànic de Boí, “una fita de país”

El Govern celebra els vint anys de la inscripció com a Patrimoni de la Humanitat || Ponsa aplaudeix “el treball de la ciutadania”

Acte institucional al Palau de la Generalitat de Barcelona.

Acte institucional al Palau de la Generalitat de Barcelona.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Cultura de la Generalitat, Àngels Ponsa, va presidir ahir al Palau de la Generalitat a Barcelona l’acte de commemoració del vintè aniversari de la inscripció a la llista del Patrimoni Mundial de la Humanitat de la Unesco de les vuit esglésies i una ermita romàniques de la Vall de Boí i també del conjunt arqueològic de Tarraco. “Avui és un dia molt especial perquè celebrem una fita de país”, va assegurar Ponsa, en una jornada a la qual també van assistir l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; a més de la directora de Patrimoni Cultural, Elsa Íbar, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, entre altres personalitats. En aquest sentit, la consellera va afirmar que totes les fites col·lectives s’aconsegueixen a l’anar “junts” i que les aliances institucionals representen una fórmula indispensable per beneficiar tot Catalunya. Així mateix, la titular Cultura va subratllar que l’ingrés d’aquests emplaçaments a la llista de la Unesco va ser possible per la “ferma voluntat i el treball de la ciutadania”, i va destacar la importància que Catalunya treballi el multilateralisme amb les principals organitzacions d’àmbit mundial. “Catalunya ha de parlar directament amb el món, sense intermediaris, perquè defensar els interessos de tots els catalans és una obligació i una responsabilitat de totes les institucions”, va remarcar.

El passat dia 30, just quan es van complir les dos dècades de la declaració, les campanes de les nou esglésies romàniques de la Vall de Boí (Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro) van repicar totes juntes com ja ho van fer vint anys enrere, per celebrar l’efemèride. Així mateix, des que la Unesco va reconèixer aquest patrimoni, que compta amb més de nou segles d’història, més de dos milions de persones han visitat els temples, unes 130.000 a l’any.

tracking