SEGRE

ACTIVITATS CONCERTS

Lleida segueix amb la música

El saxofonista Perico Sambeat protagonitza el segon concert del Jazz Tardor || L'Auditori Enric Granados reprèn la programació de la temporada

El saxofonista Perico Sambeat al capdavant d’un quintet, ahir a la sala d’actes del Rectorat de la UdL.

El saxofonista Perico Sambeat al capdavant d’un quintet, ahir a la sala d’actes del Rectorat de la UdL.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El reconegut saxofonista valencià Perico Sambeat va protagonitzar ahir el segon concert del festival Jazz Tardor de Lleida, en una jornada en què, a la mateixa hora, l’Auditori Enric Granados també va reprendre la programació de la temporada estable amb música de Beethoven. Així, d’una banda, els aficionats al jazz van gaudir a la sala d’actes del Rectorat de la Universitat de Lleida del quintet liderat per Perico Sambeat, acompanyat de Voro García (trompeta), Albert Sanz (piano), Toño de Miguel (contrabaix) i Stephen Keogh (bateria). El grup va oferir un concert titulat Jazz at Massey Hall Revisited, un homenatge al que es considera el millor saxofonista de jazz de la història, el nord-americà Charlie Parker, anomenat Bird, i del qual se celebra aquest 2020 el centenari del seu naixement. Sambeat va recrear el repertori del mític concert del quintet de Parker i Dizzy Gillespie al Massey Hall de Toronto, el 15 de maig del 1953. Parker i el trompetista Dizzy Gillespie van ser els principals responsables a mitjans dels anys quaranta de donar forma a un estil trencador i fascinant, el bebop. De fet, aquella actuació al Massey Hall es considera com el punt àlgid d’aquest estil.

Per la seua banda, els amants de la música clàssica també van tenir la seua cita a l’Auditori de Lleida per gaudir del Septet de Beethoven, una de les composicions de cambra més reconegudes del compositor alemany. La interpretació va anar a càrrec del grup de cambra VII Ensemble, formació integrada per membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, que va celebrar d’aquesta manera el 250 aniversari del naixement de Beethoven.

La vida i obra de Teresa Pàmies ‘reviuen’ a Lleida

El Centre de Cultures de la Universitat de Lleida a Cappont va acollir ahir la lectura dramatitzada La llibertat irrenunciable: viure i escriure, sobre l’obra de l’escriptora lleidatana Teresa Pàmies (1919-2012). Els actors Fina Rius, Aina Ripol i Enric Arquimbau van posar veu a la vida i obra de l’escriptora de Balaguer en una activitat que va servir de clausura d’una jornada presencial i online sobre envelliment, qualitat de vida i creativitat des de l’experiència d’autors contemporanis.

tracking