SEGRE

CINE ESTRENES

Bardem, Penélope Cruz i Banderas, protagonistes del cine espanyol el 2021

Paco León, Fernando Colomo i Santiago Segura ultimen també noves produccions

Bardem i León (‘Los lunes al sol’) tornaran amb ‘El buen patrón’.

Bardem i León (‘Los lunes al sol’) tornaran amb ‘El buen patrón’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de les cancel·lacions del 2020, el cine espanyol d’aquest 2021 arriba carregat, amb novetats com el retorn de Fernando León i Javier Bardem a El buen patrón, o el de Penélope Cruz i Antonio Banderas, junts a la comèdia Competencia oficial. S’uneixen al calendari de previsions, en què gairebé ningú s’atreveix a donar encara dates gaire tancades, estrenes postergades per la Covid-19 com Waydown, un thriller d’atracaments del cineasta lleidatà Jaume Balagueró (vegeu el desglossament), el cine quinqui de Daniel Monzón a Las leyes de la frontera i comèdies com Mamá o Papá, amb Paco León, o Por los pelos, de Nacho García Velilla. A més, en preproducció o producció, però sense data d’estrena, hi ha títols com Maixabel d’Icíar Bollaín; Girasoles silvestres, de Jaime Rosales; Madres paralelas, de Pedro Almodóvar; Un año, una noche, d’Isaki Lacuesta; Historias para no contar, de Cesc Gay, o El viaje, d’Álex de la Iglesia, entre molts altres.

L’equip de Los lunes al sol, amb Fernando León de Aranoa al capdavant, es retroba divuit anys després a El buen patrón, una altra pel·lícula ambientada en el món de les relacions laborals, però en aquesta ocasió es tracta d’una ferotge sàtira protagonitzada per l’amo d’una empresa familiar (Javier Bardem). Per la seua part, els argentins Mariano Cohn i Gastón Duprat firmen la comèdia Competencia oficial, una producció de Mediapro amb Penélope Cruz, Antonio Banderas i Óscar Martínez encapçalant el repartiment en una trama en la qual un empresari multimilionari vol fer una pel·lícula que deixi empremta i per fer-ho contracta els millors. D’altra banda, Paco León i Miren Ibarguren desdramatitzen el divorci a Mamá o Papá, la nova comèdia de Dani de la Orden (El mejor verano de mi vida, Hasta que la boda nos separe), que llança un missatge optimista sobre la separació.

També arribarà a la gran pantalla Las leyes de la frontera, l’adaptació la novel·la homònima de Javier Cercas, dirigida per Daniel Monzón; Fernando Colomo mirarà de respondre a la comèdia Poliamor para principiantes la pregunta de si es pot estar enamorat de més d’una persona alhora sense fer mal a ningú i estant tots els integrants d’acord; i Santiago Segura tornarà amb nova comèdia, A todo tren, en la qual un pare i un avi encarregats de portar un grup de nens a un campament d’estiu perden el tren i els petits se’n van sols.

‘Waydown’, el film més esperat de Jaume Balagueró Waydown era una de les estrenes més esperades del 2020 i ho continua sent de cara al 2021. Una superproducció rodada en anglès i en espanyol pel director lleidatà Jaume Balagueró en la seua primera incursió en el gènere del thriller i l’acció d’una trajectòria professional marcada pel segell del terror i la fantasia des que fa dos dècades va debutar amb Los sin nombre. A Waydown, Balagueró ha comptat amb un repartiment internacional que integra Freddie Highmore, Astrid Bergès-Frisbey, José Coronado, Liam Cunningham, Sam Riley, Luis Tosar i Emilio Gutiérrez Caba, entre d’altres. La pel·lícula, que s’estrenarà a l’estiu, gira entorn del minuciós pla d’un brillant enginyer (Highmore) per atracar el Banc d’Espanya aprofitant la celebració de la final del Mundial de Futbol de Sud-àfrica el 2010, que va enfrontar Espanya i Holanda.

Bardem i León (‘Los lunes al sol’) tornaran amb ‘El buen patrón’.

Bardem i León (‘Los lunes al sol’) tornaran amb ‘El buen patrón’.EFE

tracking