SEGRE

L'alcalde de Lleida demana una disculpa pública al programa 'FAQS' pel tractament al cantant de Koers

Pueyo sosté que "pel seu color de pell, no és cap Simba, i els lleidatans tampoc són un tòpic com 'Lo Cartanyà'"

Kelly Isaiah i Lo Cartanyà

Kelly Isaiah i Lo Cartanyà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha adreçat una carta a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, on qualifica d'"inacceptable" el tractament inferit al cantant Kelly Isaiah i el seu grup Koers durant el programa 'FAQS', emès dissabte per TV3. Pueyo considera que el càiron "entre Simba i Lo Cartanyà" amb el qual el programa va presentar Isaiah "no pot ser considerat una broma, sinó que frega una actitud racista inacceptable i de molt mal gust, en relacionar el color de la pell d'Isaiah amb un personatge de Disney". També assenyala que 'Lo Cartanya' representa la versió més tòpica i carrinclona dels catalans de terra endins". Per això, sosté que Isaiah, Koers, així com els lleidatans "es mereixen una disculpa publica" per part del 'FAQS'.

En la carta que ha enviat a Llorach, l'alcalde de Lleida lamenta profundament, de la mateixa manera que han expressat molts lleidatans a través de les xarxes socials, "el desconeixement absolut, per part del programa emès, del perfil i dels mèrits dels artistes convidats a participar-hi". 

Pueyo considera que tant Isaiah, Koers, així com els lleidatans "es mereixen una disculpa publica" per part del 'FAQS'. "La combinació de la falta d'informació sobre el grup convidat amb els tòpics més tronats i la conversió de la identitat racial d'Isaiah en un motiu de broma no té gran cosa a veure amb la línia professional i ètica seguida tradicionalment per la televisió publica", assenyala en l'escrit que ha adreçat a Llorach.

«Koers és un projecte molt bonic que no pot morir»

«Koers és un projecte molt bonic que no pot morir»SEGRE

tracking