SEGRE

CINE CORONAVIRUS

Cap de setmana de prova del JCA per decidir si segueix obert

Si el Govern allarga el confinament municipal, la multisala d'Alpicat tancarà

JCA Alpicat va reobrir el 18 de desembre al cap d’un mes i mig tancat.

JCA Alpicat va reobrir el 18 de desembre al cap d’un mes i mig tancat.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Una situació digna de la millor pel·lícula de suspens. Així es troben els responsables del complex de sales de cine JCA Alpicat després d’un any 2020 nefast per la pandèmia i un 2021 que no ha començat millor. Ahir la multisala del Grup Principal va acabar tancant al públic i avui dijous reobrirà amb la vista posada en les noves decisions de mobilitat que ha de prendre el Govern d’acord amb el Procicat.

La directora, Montse Cortada, va explicar a SEGRE que “la nostra intenció és obrir aquest cap de setmana, de dijous a diumenge, com una prova, per veure si el nombre d’espectadors que van al cine ens permet continuar sent viables”. Tanmateix, “si es manté el confinament municipal, haurem de tancar”, va lamentar. Cortada va comentar que “hem intentat guardar un equilibri entre la lògica empresarial, que et mana tancar a causa d’aquesta restricció de mobilitat que frena l’assistència de públic de Lleida, i la nostra voluntat de continuar oferint el servei d’exhibició de cine”. Cortada va criticar les directrius que va anunciant la Generalitat, que són “confuses” i mantenen tot el sector en una “incertesa”.

En aquest sentit, va afirmar que “no ajuden al fet que vagi al cine un nombre raonable de clients per poder continuar amb aquesta activitat sense tenir pèrdues elevades que puguin portar a problemes a mitjà termini perquè el sector està destrossat”. El principal complex de sales de cine de Lleida sumava el mes passat gairebé cinc mesos de tancament des de la declaració de l’estat d’alarma a mitjans de març. Va poder reobrir les sales el 26 de juny però va tornar a tancar el 13 de juliol amb el nou confinament del Segrià. El 4 d’agost va recuperar l’activitat, que es va frenar novament el 30 d’octubre. Va reobrir el 18 de desembre, però el 7 de gener va entrar en vigor el nou confinament municipal. Fins i tot la meteorologia hi va jugar en contra i va acabar tancant portes aquest cap de setmana passat per la gran nevada de dissabte.

Circuit Urgellenc aguantarà tot i perdre la meitat d’espectadors El confinament municipal també afecta el Circuit Urgellenc, que gestiona projeccions en sales de vuit localitats de la província. El responsable, Pere Aumedes, va assegurar que “prop de la meitat d’espectadors a, per exemple, Tàrrega o Mollerussa solien venir de la comarca i, d’altra banda, la sala de Vielha també ha perdut públic del sector turístic”.

De tota manera, va afegir que “encara que s’allargui el confinament municipal, continuarem oberts per militància i gràcies al suport dels ajuntaments”.

Això sí, el cine Armengol de Bellpuig es manté tancat, igual que la resta d’equipaments culturals de la localitat, i La Lira de Tremp també a causa d’un problema tècnic al sistema de so de la sala, que està previst solucionar en els pròxims dies.

tracking