SEGRE

Incertesa a l'acabar-se avui el termini per entregar a Aragó l'art del Museu de Lleida

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, al judici celebrat a Barbastre el maig del 2019.

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, al judici celebrat a Barbastre el maig del 2019.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El termini per a l’entrega de 111 obres d’art del Museu de Lleida al bisbat de Barbastre, en l’execució provisional d’una sentència dictada pel jutjat número 1 d’aquesta ciutat, finalitza aquest dilluns.

Després que divendres, durant unes hores, semblava que es paralitzava l’ordre, el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó va precisar a mitja tarda que el termini continuava vigent, alhora que va afegir que, en cas d’incomplir-se, podia adoptar “mesures”. Davant d’aquesta situació, tot apunta que alguns membres que conformen el Consorci del Museu de Lleida van mantenir contactes ahir, malgrat que es desconeix si van adoptar algun acord en aquest sentit.

Així, malgrat els reiterats intents d’aquesta redacció, va ser impossible obtenir la versió de la conselleria de Cultura, la titular de la qual, Àngels Ponsa, presideix el Consorci. Tampoc s’ha fet públic si, per part del Museu de Lleida, ja s’ha adjudicat el trasllat de les peces d’art reclamades a Barbastre i ni tan sols ha transcendit quantes empreses s’han presentat al concurs.

El sigil amb què es porta aquest cas en la part catalana contrasta amb l’efusivitat aragonesa.

I és que el bisbe de Barbastre, Ángel Pérez, i el conseller de Cultura aragonès, Felipe Faci, han convocat per avui la premsa al Museu Diocesà de Barbastre, que, segons resa la nota de la convocatòria, “està preparat per rebre les 111 obres d’art”.

tracking