SEGRE

ART CONTEMPORANI

Quant pesa el Pirineu?

Acció de Lara Almarcegui en una insòlita gravera de Sorigué aturada i oberta al públic || Les roques de la serralada superen els 640 bilions de tones

L’acció de Lara Almarcegui a la ‘Gravera Aturada’ de Sorigué va congregar ahir més de 40 persones.

L’acció de Lara Almarcegui a la ‘Gravera Aturada’ de Sorigué va congregar ahir més de 40 persones.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

L’artista aragonesa Lara Almarcegui (Saragossa, 1972), establerta a Rotterdam des de fa més de vint anys, és reconeguda per les seues instal·lacions i intervencions ambientades en demolicions, descampats i autoconstruccions. Per això, no és estrany que de seguida se sentís atreta per l’espai industrial de la gravera de Sorigué, a la Plana del Corb, a Balaguer.

Ahir va aconseguir una cosa molt poc freqüent: parar durant tot el dia l’activitat d’extracció i tractament d’àrids i transformar l’habitual soroll i bullícia de màquines en un silenci entre el qual el públic va poder passejar i contemplar les muntanyes de materials de construcció des d’una nova perspectiva. .

La Fundació Sorigué i la Panera van unir forces en aquesta singular acció artística, que es va completar a la tarda amb l’estrena al Centre d’Art Contemporani de Lleida del vídeo Gravera.

‘Graves’ és una producció de la Panera amb la col·laboració de la Fundació Sorigué i el CAN d’Osca

Almarcegui ha completat el projecte expositiu Graves provant de respondre una complexa pregunta: quines quantitats de quines roques i materials constitueixen el Pirineu? Amb l’ajuda de diversos geòlegs i a través d’una complexa sèrie de càlculs i models en 3D, l’artista afirma que la serralada està formada per més de 640 bilions de tones de roca calcària, marga, pissarra, granit, gres, conglomerat i altres materials. Una revelació d’autèntic pes.

D’altra banda, l’exposició es complementa amb diverses activitats paral·leles: un taller virtual d’Almarcegui per a artistes (10 i 24 de març), una taula redona el 18 de març i visites comentades el 22 de maig en el marc de la Nit dels Museus.

Vídeo a la Panera fins al maig, amb un taller i una taula redona La producció videogràfica Gravera, juntament amb el projecte Roques i materials de la serralada dels Pirineus, pot contemplar-se des d’ahir i fins al 20 de maig a la Panera de Lleida.

tracking