SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ACTIVITATS

Visites temàtiques al patrimoni romànic el mes de març per a veïns de la Vall de Boí

Visites a Sant Climent de Taüll.

Visites a Sant Climent de Taüll.CENTRE DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre del Romànic de la Vall de Boí va anunciar ahir un programa de visites comentades dirigit especialment als veïns del territori per atansar-los al conjunt d’esglésies romàniques declarades Patrimoni Mundial de la Unesco. Es tracta d’unes visites pensades per trencar amb els estereotips de foscor de l’edat mitjana i destacar l’esplendor artística dels segles XI i XII a la Vall de Boí.

Així, estan previstes tres trobades els dimecres 3, 10 i 17 de març (a les 10.00 h) en tres temples diferents per tractar el patrimoni romànic local a través de diverses temàtiques. El primer dia la cita serà a Santa Eulàlia d’Erill la Vall per parlar del romànic i de com van arribar a la Vall de Boí els Senyors d’Erill.

La cita del 10 de març se centrarà en l’activitat constructiva de les esglésies en els segles XI i XII i es desenvoluparà a Sant Joan de Boí. 

S’explicaran les tècniques i el que representen les pintures del bestiari que exhibeix aquest temple. En la tercera sessió, que tindrà lloc a Sant Climent de Taüll, el públic podrà aprofundir en els missatges de l’art romànic (funcions i simbolisme) i es recordarà el redescobriment del conjunt romànic de la Vall de Boí a començaments del segle XX. Cada visita, amb reserva prèvia. Informació a centreromanic.com.

tracking