SEGRE

CINE MOSTRA

Animac entra al Morera

La pinacoteca lleidatana dona el tret de sortida del festival amb l'exposició 'Carles Porta. La casa infinita' || L'artista 'tanca' el seu cicle al certamen

Carles Porta davant d’algunes de les seues creacions per a Animac que poden veure’s al Morera.

Carles Porta davant d’algunes de les seues creacions per a Animac que poden veure’s al Morera.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova edició de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya (Animac) va arrancar ahir amb la inauguració al Museu Jaume Morera de l’exposició Carles Porta. La casa infinita, mostra que recull tot el treball artístic que ha realitzat l’il·lustrador per a la imatge del festival d’animació durant els seus vint-i-cinc anys d’història, al costat d’altres obres inèdites, i que podrà visitar-se fins al dia 30 de maig.

Les peces exposades conformen un diàleg entre els seus dibuixos, cartells i pel·lícules i presenten a l’espectador una atmosfera de conceptes diversificats que es despleguen per les sales del museu de forma coral, connectant les seues diverses produccions entre si, generant una visió tant visual com literària dels últims trenta anys de trajectòria artística de l’il·lustrador. En paraules de Porta, “espero que el meu treball tingui una profunditat, busca seduir l’espectador”.

Per a l’artista, amb aquesta exposició “s’ajunten dos mons: el festival Animac i el Museu Jaume Morera”, i suposa també la seua última col·laboració amb el festival per poder dedicar-se de ple a altres projectes artístics com és el cas de la il·lustració literària, terreny en el qual ja ha treballat anteriorment en produccions com ara Un extraño llega al valle o Bajo el agua, entre d’altres.

L’exposició es complementa a més amb la producció d’un disc de vinil, amb una selecció de peces musicals i de bandes sonores elaborades pel pianista i compositor J. M. Baldomà, que formen part indivisible d’alguns dels treballs audiovisuals de Porta per a Animac, i una publicació impresa de títol homònim de l’exposició, amb il·lustracions de l’artista acompanyades de textos d’algunes de les persones amb qui ha treballat en aquesta etapa professional.

La inauguració de la mostra al Museu Morera va comptar amb la presència de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del director del museu, Jesús Navarro; la directora d’Animac, Carolina López; el comissari de l’exposició, Jordi Antas, i el mateix Carles Porta.

Carles Porta davant d’algunes de les seues creacions per a Animac que poden veure’s al Morera.

Carles Porta davant d’algunes de les seues creacions per a Animac que poden veure’s al Morera.AMADO FORROLLA

tracking