SEGRE

El Museu de Lleida acabarà d'entregar les obres que espera Barbastre el 5 i el 10 de març

Completen el conjunt de les 28 que reconeixia que guardava en dipòsit.

El Museu de Lleida envia cinc lots d'obres més a AragóItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Museu de Lleida entregarà a Aragó els 83 béns de la Franja que són objecte de l’execució provisional de la sentència sobre el litigi de l’art sacre en dos trasllats que es faran el 5 i el 10 de març. L’enviament es farà de manera coordinada amb els responsables del Museu Diocesà de Barbastre-Montsó. Així es va comunicar ahir al jutjat de Barbastre a través d’un escrit que ha enviat el Consorci del Museu de Lleida i al qual ha tingut accés SEGRE. Tanmateix, el Consorci adverteix el jutjat que abans del trasllat és “imprescindible” resoldre els recursos presentats contra l’execució provisional per no vulnerar “drets fonamentals” ja que seria “impossible” restaurar la situació anterior si aquesta no s’acaba confirmant.

Entre el 15 de febrer i dilluns passat, el Museu de Lleida ja ha entregat vint-i-vuit obres en doslots i trasllats al Museu de Barbastre. Eren peces d’orfebreria i altres que estaven en dipòsit a l’equipament lleidatà, no exposades. Ara s’entregaran la resta de béns en litigi, inclosos la quinzena que forma part de l’exposició permanent del Museu, com el Frontal de Sant Vicenç i de Sant Hilari o els retaules de Sant Antoni Abat i Sant Hermità, entre d’altres.

El Consorci del Museu de Lleida va informar també eljutjat que el passat 17 de febrer va adjudicar el contracte pel trasllat a una empresa especialitzada en el transport d’obres d’art. La licitació es va anunciar el 25 de gener, i ara l’empresa especialitzada ja ha planificat el trasllat de les 83 obres en dos enviaments, un el 5 de març i l’altre el 10 de març.

Resolució en breu

El Consorci demana al jutjat que resolgui els recursos abans d’acabar d’entregar les vuitanta- tres peces artístiques ja que si després no es confirma la sentència es vulnerarien “drets fonamentals” perquè s’haurien traslladat unes obres sense necessitat de fer-ho. El Consorci recorda que els béns són patrimoni cultural protegit i catalogat per la Generalitat i que això obliga a “extremar la prudència” en el seu manteniment i custòdia ja que són de gran “valor artístic i econòmic”.

tracking