SEGRE

CULTURA

El festival Animac combina l'activitat presencial a Lleida amb la virtual

El certamen, que aquest any compleix 25 edicions, ofereix un viatge pel passat, present i futur del cine d’animació

L'Animac, Mostra Internacional de Cinema d'Animació, celebra 25 anys amb una edició presencial i online.

Animac 2021

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Mostra Internacional de Cine d’Animació de Catalunya, Animac, combina aquest any l’activitat presencial a Lleida, entre aquest divendres i diumenge, i la virtual, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

El programa, que arranca aquest divendres, inclou 37 curtmetratges i 4 llargmetratges amb subtítols en català, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística, ha informat aquest divendres la Conselleria de Cultura en un comunicat.

El certamen, que aquest any compleix 25 edicions, ofereix un viatge pel passat, present i futur del cine d’animació, reflexionant sobre el camí recorregut per la mostra, la més veterana de l’animació en l’Estat, amb un programa que posa en relleu la diversitat cultural i artística.

Dins de la programació, la Conselleria de Cultura destaca la pel·lícula irlandesa que obrirà el certamen, Wolfwalkers, de Tomm Moore i Ross Stewart, del guardonat estudi d’animació Cartoon Saloon, que es projectarà en l’obertura del certamen, aquest divendres, al Teatre de la Llotja.

Els altres llargmetratges que es podran veure subtitulats en català seran pel·lícules revelació aplaudides en festivals internacionals com la polonesa 'Kill It and Leave This Town', dirigida per Mariusz Wilczynski, i l’estrena fora d’Àsia de la filipina 'Hayop Ka! (You Son of a Bitch)' d’Avid Liongoren, presentada en fase de projecte a Animac Incubator fa dues edicions.

En aquesta edició també es podrà veure en català el primer llargmetratge de 'stop motion' per a adults d’Adam Elliot, 'Mary and Max'.

tracking