SEGRE

ART INAUGURACIÓ

Barcelona reviu la primera mostra de poesia visual

El 1971, a la Petite Galerie a Lleida

L’exposició a la Fundació Brossa de Barcelona podrà visitar-se fins al 18 de juliol.

L’exposició a la Fundació Brossa de Barcelona podrà visitar-se fins al 18 de juliol.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’exhibir-se el 2019 a la Fundació Viladot d’Agramunt i al Museu Morera de Lleida, la Fundació Brossa de Barcelona va inaugurar ahir l’exposició Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet, Guillem Viladot. Poesia concreta, una coproducció dels tres equipaments museístics.

La mostra és una fidel reconstrucció de la que es va presentar el 1971, fa 50 anys, a la Petite Galerie de Lleida, i fins i tot reprodueix el petit passadís en el qual s’exposaven unes obres que van suposar l’inici de la poesia visual a Catalunya. Va ser la primera vegada en què es van exhibir poemes dels lleidatans Viladot i Iglésias del Marquet i del barceloní Brossa, que, malgrat tenir trajectòries diferents, havien arribat a la poesia concreta o visual.

L’exposició, que l’any passat es va ajornar per culpa de la pandèmia, presenta unes 150 obres, entre les quals destaquen tres pòsters inèdits de Brossa del 1972 d’alt contingut polític; una selecció de les Postals nord-americanes per a una noia de Barcelona, d’Iglésias del Marquet, o mail art únic al país; i la col·lecció d’edicions de poesia experimental Lo Pardal, de Viladot.

tracking