SEGRE

CULTURA REOBERTURA

Tàrrega i Bellpuig recuperen una certa normalitat cultural

Reobre el Cinema Armengol i el Teatre Ateneu || Durant unes setmanes han estat tancats per la mala evolució de la pandèmia en aquests municipis

BAT Teatre va estrenar una obra en el primer cap de setmana de reobertura d’equipaments a Tàrrega.

BAT Teatre va estrenar una obra en el primer cap de setmana de reobertura d’equipaments a Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega i Bellpuig han recuperat aquest cap de setmana l’activitat cultural després de setmanes inactius per la mala evolució de la pandèmia de la Covid en aquests dos municipis de l’Urgell.

D’una banda, el Cinema Armengol de Bellpuig, gestionat per Circuit Urgellenc, va reobrir ahir després de dos mesos sense oferir cap projecció, ja que l’ajuntament va tancar el Teatre Armengol, el pavelló i el camp de futbol, tres equipaments municipals, el 31 de desembre passat i no els va reobrir fins ahir divendres, quan van millorar les dades i ho van recomanar les autoritats sanitàries. Els primers a tornar a gaudir del cine van ser els més petits.

Van arribar ahir a la sala cap a les 17.30 hores amb moltes ganes de veure la pel·lícula El cavaller del drac i després va ser el torn de Madame Curie. Les projeccions al Cinema Armengol seguiran avui i demà.

L’alcalde, Jordi Estiarte, va compartir la programació al seu compte d’Instagram i va animar a omplir el cine de Bellpuig amb l’escrit I love cine de poble.Estiarte també va demanar als veïns que abans de començar i quan acabi l’activitat (veure la pel·lícula, entrenar-se a bàsquet o a futbol), no es quedin fora de l’equipament xarrant ja que “és necessari reduir el contacte social fora de la bombolla íntima de convivència” per evitar que els casos tornin a augmentar i que s’hagin de prendre de nou mesures restrictives..

El Teatre Ateneu acollirà avui diumenge un concert del veterà del rock Pau Riba amb el seu ‘Dioptria’

D’altra banda, el Teatre Ateneu de Tàrrega va reobrir ahir amb una obra de teatre a càrrec de la companyia local BAT Teatre. L’ajuntament el va tancar el passat 5 de febrer i va autoritzar-ne la reobertura dimecres al costat d’altres equipaments culturals i esportius municipals.

La capital de l’Urgell també tenia ganes de tornar a gaudir de la cultura i així va quedar demostrat perquè es van esgotar gairebé totes les localitats, tenint en compte que l’aforament és de només el 50 per cent com a mesura de prevenció. BAT Teatre va estrenar l’obra Qui té por de Virginia Wolf? de la mà dels actors i actrius amateurs Vanessa Leiva, Gerard Bergalló, Laura Cera i Jaume Mora.

L’obra s’emmarca dins de la 32 edició del concurs de grups de teatre Ciutat de Tàrrega, encara que fos de competició. El certamen, que s’allargarà tot el mes de març, continuarà dissabte vinent amb l’obra Garses a càrrec d’An-danda-rà, d’Andorra la Vella.

Avui diumenge el Teatre Ateneu de Tàrrega tornarà a obrir per acollir el veterà cantautor Pau Riba, gegant del rock en llengua catalana, que actuarà a les 19.00 hores en el marc del cicle de concerts Tàrrega Sona 2021. L’artista revisitarà a l’escenari del Teatre Ateneu el seu mític disc Dioptria, del qual es compleixen 50 anys de la publicació. Va ser un treball avançat al seu temps, considerat com el millor disc de la història del rock català.

BAT Teatre va estrenar una obra en el primer cap de setmana de reobertura d’equipaments a Tàrrega.

BAT Teatre va estrenar una obra en el primer cap de setmana de reobertura d’equipaments a Tàrrega.SEGRE

tracking