SEGRE

CINE ANIMACIÓ

Animac desentranya la seua imatge

El creador, Carles Porta, explica com s'ha desenvolupat el certamen en aquests anys || Acaben les projeccions i actes presencials de la vint-i-cinquena edició, però continuaran online fins al 7

Carles Porta va descobrir ahir a la Llotja el seu procés creatiu i com treballa per crear les imatges.

Carles Porta va descobrir ahir a la Llotja el seu procés creatiu i com treballa per crear les imatges.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Premi Trajectòria d’Animac (la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya), Carles Porta, va ser l’encarregat de tancar ahir les conferències i actes presencials del certamen amb la xarrada Així es va construir la imatge d’Animac. Es va poder veure a La Llotja i online a través del web d’Animac.

El certamen ha mantingut aquest mateix artista durant 24 anys d’evolució gràfica, per la qual cosa el premi Trajectòria d’aquesta 25a edició no podia ser per a ningú més que per a Porta, que ha donat forma i moviment a la mostra des dels seus primers passos, segons l’organització. A la conferència va descobrir com és el seu procés creatiu i com treballa l’artista darrere la imatge.

El Museu d’Art Jaume Morera li dedica una exposició fins al 30 de maig on es pot veure l’evolució i proves dels seus cartells.

D’altra banda, el premi Animation Master d’aquest any i guanyador d’un Oscar amb el curtmetratge HarvieKrumpet el 2003, l’australià Adam Elliot, va repassar el seu procés de creació i va descobrir detalls del seu nou film en una conversa amb la directora de la mostra, Carolina López. L’inventor de les “clayographies” (biografies agredolces i animades amb plastilina) va dissertar sobre la seua manera de crear, que ell mateix defineix com “una mica autobiogràfica”, ja que tots els seus personatges estan basats en persones reals. Animac va dedicar ahir una retrospectiva presencial a Elliot amb la projecció del seu primer llargmetratge, Mary and Max.

Durant tota aquesta setmana es podran veure curts, monogràfics i pel·lícules revelació online

Fins al 7 de març

La mostra de cine d’animació va tancar ahir les portes, però segueix online fins al diumenge 7 amb la programació especial d’Animac a Filmin, amb les seccions de Curts, Futur Talent, Especial Realitat i Ficció, Monogràfic Animac 25 anys. Young Talent to Watch i Monogràfic Animac 25 anys.

Així mateix, es podran veure a Filmin les pel·lícules revelació, aplaudides en festivals internacionals, com la polonesa Kill It and Leave This Town, dirigida per Mariusz Wilczynski, o la filipina Hayop Ka! (You Son of a Bitch), d’Avid Liongoren, presentada en fase de projecte a Animac Incubator fa dos edicions. A Filmin es poden trobar les retrospectives dels guardonats internacionals d’aquest any, Adam Elliot i Joanna Quinn.

Els espectadors també tenen temps fins el proper diumenge per votar i escollir telemàticament els premis del públic corresponents a la Secció Oficial Curts, Futur Talent i Petit Animac.

Cineastes exemplars i programació familiar per tancar

Durant la jornada d’ahir es va poder veure al web d’Animac la conferència Animac 25 anys. Cineastes exemplars amb els autors de curtmetratges més votats a la Top List Animac 25, creada a partir de les aportacions de comissaris, escriptors i estudiosos que han col·laborat amb la mostra per confeccionar aquesta llista. Es tracta de Theodore Ushev, Regina Pessoa i Koji Yamamura.

Carles Porta va descobrir ahir a la Llotja el seu procés creatiu i com treballa per crear les imatges.

Carles Porta va descobrir ahir a la Llotja el seu procés creatiu i com treballa per crear les imatges.ITMAR FABREGAT

tracking