SEGRE

El Bisbat de Lleida diu que va autoritzar entregar l'art de la Franja després que Cultura tragués a subhasta el trasllat

Estan en desacord amb l'entrega de les obres però lamenten que davant el requeriment judicial "no es podia fer res més"

Una vintena peces de les 111 en litigi de les parròquies de la Franja ja han sortit del Museu de Lleida

Una vintena peces de les 111 en litigi de les parròquies de la Franja ja han sortit del Museu de LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bisbat de Lleida ha dit que va autoritzar el trasllat dels 111 béns de la Franja del Museu de Lleida al de Barbastre - Montsó després que la conselleria de Cultura hagués tret a subhasta pública el trasllat de les esmentades obres. Així ho han posat de manifest en un comunicat on també matisen que davant el requeriment judicial de lliurament de les obres reclamades, tot i lamentar la decisió i estar en desacord amb ella, el bisbat va manifestar a la consellera Àngels Ponsa a través d'una carta que després es va enviar al jutjat, que "no es podia fer res més" que autoritzar l'entrega de les peces.

Després de lliurar 28 peces entre el 15 i 22 de febrer, divendres que ve dia 5 i el 10 de març s'acabaran d'enviar les 83 restants a l'Aragó.

El Bisbat de Lleida ha volgut recordar que malgrat entendre que cal respectar les normes d'un tribunal competent, després d'escoltar tots els òrgans de consulta, va accedir a recórrer la sentència que obligava a lliurar els 111 obres de la Franja a l'Audiència Provincial d'Osca, per tal de seguir "conservant i exhibint el llegat cultural i històric" que s'ha conservat "amatentment al llarg del temps".

Segons el diu el comunicat del bisbat, aquest interès, està en "consonància" amb el que han fet sempre els bisbes anteriors, que també van manifestar al Consorci del Museu de Lleida la seva voluntat de respectar les sentències judicials i iniciar els processos legals que permet la Llei.

Per tot plegat, el bisbat remarca que seguiran treballant sempre en la defensa del patrimoni religiós comú, com ho ha fet fins ara, a través d'argument si normés jurídiques que recolzen la seva postura.

El bisbat també es mostra ferm en no deixar mai de recordar el camí del diàleg, el respecte i l'enteniment per solucionar un "dolorós litigi" que afecta dues "diòcesis germanes" amb "fidels que lamenten la situació com a membres de l'Església i seguidors de Jesucrist".

tracking