SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PROGRAMACIÓ

Tàrrega reprèn el concurs de teatre amateur un any després per la Covid

Presentació ahir al Teatre Ateneu del concurs teatral amateur.

Presentació ahir al Teatre Ateneu del concurs teatral amateur.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Teatre BAT reprendrà demà la 32 edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega, que va haver de paralitzar-se fa un any pel confinament a causa de la pandèmia quan només s’havien posat en escena dos de les sis obres previstes. La companyia An-danda-ra d’Andorra representarà al Teatre Ateneu la comèdia dramàtica Garses (19.00 h, 7 €), l’única obra que es manté del cartell de l’any passat.

El president de BAT, Joan Ribó, va explicar que “des d’aleshores han passat moltes coses i hi ha companyies que no podran venir, ja sigui perquè no han pogut assajar [és el cas de la proposta de l’Ampa de l’escola Valeri Serra i Escola Bressol l’Escoleta de Bellpuig]; o perquè un dels protagonistes ha deixat la companyia o perquè ja no tenien l’obra en cartellera”. Per substituir-les, Ribó va contactar amb la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i 28 companyies van presentar les seues propostes per participar en el certamen, el guanyador del qual actuarà a la pròxima edició de FiraTàrrega.

. Tant l’alcaldessa, Alba Pijuan, com el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, es van mostrar satisfets de poder reprendre el concurs teatral i van destacar que “Tàrrega és ciutat de teatre i ciutat de cultura”. En aquest sentit, Pijuan va destacar que “l’ajuntament destinarà un 13% del pressupost d’aquest 2021 a activitats culturals”.

FiraTàrrega torna als carrers el dia 12 amb el ‘Circuit Nòmada’Després de l’última edició virtual al setembre, FiraTàrrega tornarà als carrers el proper 12 de març amb l’estrena del Circuit Nòmada, una xarxa d’exhibició de propostes artístiques seleccionades pel certamen i que seran exhibides en diversos municipis al llarg d’aquest 2021. La primera cita comptarà amb quatre espectacles: Anna Confetti (teatre), Àngel Duran (dansa), El Pájaro Carpintero (jocs familiars) i Circ Bover (circ).

tracking