SEGRE

AUDIOVISUAL PROJECTE

Art al servei de la ciència

La Fundació Sorigué de Lleida dona suport a la primera exposició a Espanya de l’alemany Armin Linke || Al centre d’art contemporani Matadero Madrid

Una foto de Linke de l’activitat humana sobre la Terra, al volcà Kawah Ijen, a l’illa de Java.

Una foto de Linke de l’activitat humana sobre la Terra, al volcà Kawah Ijen, a l’illa de Java.ARMIN LINKE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sorigué de Lleida i el centre d’art comtemporani Matadero Madrid presentaran aquest divendres vinent a la capital espanyola la primera exposició individual al país del prestigiós fotògraf i documentalista alemany Armin Linke. La mostra, que podrà visitar-se fins al 20 de maig a la nau 0 de Matadero, es titula Blind Sensorium: Antropología visual i combina cine, fotografia, àudio i textos.

La peça central d’aquesta exposició és la pel·lícula Blind Sensorium, que es presenta per primera vegada a Espanya, i que fa una anàlisi visual dels espais conflictius del canvi climàtic i les interseccions entre política, ciència, economia, cultura i la lògica de la innovació tecnològica. Linke, nascut a Milà el 1966 i que viu a cavall d’aquesta ciutat i Berlín, ha explorat durant els últims vint anys com la humanitat fa servir les tecnologies i el coneixement per transformar la superfície de la terra i adaptar-la a les seues necessitats.

La Fundació Sorigué ha donat suport des de fa cinc anys al seu actual projecte i ha possibilitat un ampli treball de camp –amb visites a Planta, al complex industrial de Sorigué a Balaguer– i el desenvolupament d’aquesta exposició que es presenta ara a Matadero Madrid.

Aquest projecte és la segona col·laboració de la Fundació Sorigué amb aquest centre d’art municipal de Madrid. El novembre passat, va donar suport a la instal·lació Pista de baile, de l’artista Guillermo Santomá. I el 2019, la Fundació Sorigué va presentar la seua primera exposició a Madrid, al Real Jardín Botánico, amb l’estrena a Espanya de l’artista britànic Mat Collishaw. L’exposició, que va rebre més de 30.000 visitants, pot visitar-se fins a final de mes a la seu de la fundació a Lleida.

Estudien ‘reobrir’ Planta al juny amb obra de la japonesa Shiota

L’artista japonesa establerta a Alemanya Chiharu Shiota –la singular exposició de la qual a la Fundació Sorigué va congregar més de 16.000 visitants fa cinc anys– podria tornar a Lleida el mes de juny per a la reobertura del complex Planta de Sorigué a Balaguer. L’obra que està creant Shiota compartiria protagonisme amb els site specifics (instal·lacions creades per a aquest espai) de Juan Muñoz, Bill Viola i Anselm Kiefer, estrenats en els últims anys, i amb el fons d’art de la fundació.

tracking