SEGRE

Aragó, satisfet amb l'entrega dels 111 béns: "Per fi són on havien de ser"

Dimecres, 10 de març de 2021.

Surten del Museu de Lleida les últimes obres originàries de la Franja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicari general del Bisbat de Barbastre-Montsó i director del museu diocesà, Ángel Noguero, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport del Govern autonòmic, Felipe Faci, han expressat la seua satisfacció per la tornada, aquest dimecres, 10 de març, dels últims 41 béns d’art religiós del total de 111 de pertanyents a 43 parròquies aragoneses que eren en dipòsit al Museu de Lleida. "Per fi, podem dir que són on han de ser", han remarcat tant Faci, com Noguero.

En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller ha comentat que l’arribada de totes les peces ha culminat tres setmanes després de la data límit del 15 de febrer fixada pel jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Barbastre per a l’execució provisional de la sentència que reconeix la propietat de les 43 parròquies de la Diòcesi de Barbastre-Montsó sobre aquestes obres, després de la demanda civil presentada per aquest bisbat, en el seu nom, davant el de Lleida i al Consorci del Museu Diocesà i Comarca ilerdenca, on es trobaven en dipòsit.

El vicari general de Barbastre-Montsó, Ángel Noguero, ha reconegut que aquest és "un dels millors dies" per al bisbat i el seu territori per l’arribada d’uns béns "que simbolitza que cada cosa ha de tornar al seu lloc". En aquest cas, a una diòcesi que està formada "per molts pobles, pocs habitants, però rica en art", no només per aquestes 111 obres, "sinó per les que ja teníem", així com "per les persones que l’habiten, que són els qui ens han empès per dur a terme aquest treball i que ens tornessin el que era nostre".

tracking