SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

El Festival de Pasqua, de nou en viu

En diversos espais de Cervera el 27 i 28 de març i de l'1 al 4 d'abril, amb 11 produccions i 15 concerts || Dedicat aquest any a les figures dels compositors Robert Gerhard i Joan Manén

Presentació ahir de l’11è Festival de Pasqua de Cervera a l’Auditori de la capital de la Segarra.

Presentació ahir de l’11è Festival de Pasqua de Cervera a l’Auditori de la capital de la Segarra.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de les retransmissions de música online i per Lleida TV de l’any passat per culpa de la pandèmia, el Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a la música clàssica catalana, tornarà a l’habitual format presencial en l’11a edició amb un total de 15 concerts els caps de setmana del 27 i 28 de març i de l’1 al 4 d’abril, de Dijous a Diumenge Sant. L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell inaugurarà el certamen el dia 27 amb obres de Joan Manén i Robert Gerhard, compositors a qui aquest any es dedicarà el festival, per la qual cosa la seua música serà una constant a bona part del programa.

Així, el mateix dia s’inaugurarà una exposició al Museu Comarcal dedicada a Gerhard, de qui aquest any es compleix el 125è aniversari del seu naixement. El dia 28 es projectarà a l’Auditori un documental sobre Joan Manén, en el 50è aniversari de la seua mort.

Un altre dels homenatges del festival serà per al centenari del Quartet Renaixement, amb un recital el dia 28 a càrrec del Quartet Casals.

Com a novetat, s’ha de destacar l’estrena al festival de la música de jazz, el dia 2 d’abril, amb un quartet format pel bateria de Guissona Ricard Grau, el pianista de Balaguer Xavier Monge, el guitarrista de l’Escola de Música de Solsona Javier Juanco i el contrabaixista de Lleida Ignasi González.

L’Orquestra Julià Carbonell inaugurarà el festival i el Cor de Cambra del Palau de la Música el clausurarà

Entre els espectacles alternatius cal destacar també el dia 3 d’abril el muntatge musical i escènic per al públic familiar Un Gulliver violinista, inspirat en els viatges del gegant de la mà de dos violins barrocs. La clausura, el 4 d’abril, serà un viatge per 150 anys de música coral catalana a càrrec del Cor de Cambra del Palau de la Música, dirigit pel músic de Cervera i creador del festival, Xavier Puig.

En aquesta edició s’estrenarà com a director artístic Jordi Armengol, que va apostar per un festival amb “vigor i potencial de futur extraordinari”. L’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va destacar que la Generalitat considera que el Festival de Pasqua és “estratègic” i que “projecta amb la música el nom de Cervera per tot el conjunt de Catalunya”.

Per la seua part, el delegat de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va voler reconèixer públicament “l’esforç de l’ajuntament i la ciutat per projectar el festival en directe”.

tracking