SEGRE

LITERATURA

Víctor Obiols denuncia que l'agent d'Amanda Gorman l'ha vetat com a traductor al català d''El turó que enfilem'

Obiols va explicar que des d'Univers li van informar que l'editora nord-americana de Gorman creia que el perfil d'Obiols no s'ajustava al que buscaven per a la traducció de l'obra

Víctor Obiols denuncia que l'agent d'Amanda Gorman l'ha vetat com a traductor al català d''El turó que enfilem'

Víctor Obiols denuncia que l'agent d'Amanda Gorman l'ha vetat com a traductor al català d''El turó que enfilem'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El traductor Víctor Obiols ha denunciat que l'agent de la poeta Amanda Gorman l'ha vetat com a traductor al català d''El turó que enfilem' (Univers). En una entrevista a 'El Món a RAC1', Obiols va explicar que des d'Univers li van informar que l'editora nord-americana de Gorman creia que el perfil d'Obiols no s'ajustava al que buscaven per a la traducció de l'obra. "Pensen potser que només per ser dona i negra una potencial traductora al català, segurament amb arrels a l'Àfrica occidental, criada a Catalunya, tindrà molt en comú amb una afro-americana de Los Angeles, model, i llicenciada de Harvard", va escriure Obiols al seu perfil de Twitter. Univers ha confirmat que busca un nou traductor de l'obra.

Univers va anunciar a través de les xarxes socials el 26 de febrer que el 8 d'abril publicarien 'El turó que enfilem' amb una edició bilingüe i traduïda per Victor Obiols.

La publicació inclou un pròleg d'Oprah Winfrey. La voluntat és mantenir la data de publicació, ha assenyalat Ester Pujol a l'ACN, qui ha apuntat que estan buscant un nou traductor.

El llibre es basa en el poema que Amanda Gorman va recitar el passat 20 de gener durant la investidura de Joe Biden com a president dels Estats Units.

tracking