SEGRE

PROJECTES ARTÍSTICS ACTIVITATS

Uns convidats amb molt art a l'Espai Cavallers de Lleida

La galeria Espai Cavallers i l'artista Gregorio Iglesias, al Museu Frederic Marès de Barcelona || Protagonistes en una exposició temporal fins al maig

L’artista lleidatà Gregorio Iglesias Mayo, al costat de ‘L’àngel’ l’octubre passat a l’Espai Cavallers.

L’artista lleidatà Gregorio Iglesias Mayo, al costat de ‘L’àngel’ l’octubre passat a l’Espai Cavallers.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

El Museu Frederic Marès, al cor del Barri Gòtic de Barcelona, estrenarà demà l’exposició temporal Convidats i amfitrions. Es tracta d’una singular mostra en la qual aquesta pinacoteca de l’ajuntament de la capital catalana ha convidat tres galeries d’art contemporani, amb tres dels seus artistes, perquè les seues obres dialoguin amb peces de l’exposició permanent.

Dos de les galeries convidades són de la mateixa capital catalana, mentre que la comissària de l’exposició, Montse Frisach, va traslladar també la invitació a la galeria Espai Cavallers de Lleida i a un dels artistes lleidatans que acaba d’exposar en aquesta sala, el garriguenc Gregorio Iglesias Mayo. La responsable de l’Espai Cavallers, Roser Xandri, va manifestar la seua “il·lusió per participar per primera vegada en una iniciativa d’aquestes característiques i que siguem l’única galeria de fora de Barcelona convidada en aquest projecte”.

Xandri va afegir que Iglesias també es va mostrar encantat d’encarar una de les seues obres amb una peça clàssica del Museu Marès. De fet, tots dos van triar ràpidament la peça que s’exhibirà al museu barceloní.

Es tracta d’un quadre de gran format en tècnica mixta titulat L’àngel, que pot veure’s a la fotografia d’aquesta pàgina i que va formar part de l’exposició de l’artista a l’Espai Cavallers el mes d’octubre. La pintura es mostrarà enfrontada a una escultura policromada d’un àngel, d’època renaixentista, de la col·lecció del Marès.

La mostra Convidats i amfitrions, que es presentarà avui a Barcelona, inclourà activitats paral·leles i conferències, com la de Glòria Bosch, de la Fundació Vila Casas, institució artística amb què Gregorio Iglesias ha col·laborat en diverses ocasions.

Es pot visitar de dimarts a divendres (17.00 a 20.30) i els dissabtes (10.30 a 13.30).

La sala lleidatana exhibeix fins al 10 d’abril un ‘univers femení’ Coincidint amb les activitats organitzades entorn del Dia Internacional de la Dona, la galeria Espai Cavallers de Lleida exhibeix des del cap de setmana passat i fins al 10 d’abril l’exposició col·lectiva #universfemení, amb obres de Lita Cabellut, Carme Magem, Lídia Masllorens, Magdalena Morey, Marta Fàbregas, Tatiana Blanqué, Monti Mateu i les lleidatanes Sònia Alins i Aurembiaix Sabaté.

tracking