SEGRE

MÚSICA CERTÀMENS

La música recupera el volum

Centenars de lleidatans tornen a gaudir de propostes musicals recuperades durant el cap de setmana || El festival MUD abaixa el teló amb èxit de participació i Menàrguens acull l'IN_FINIT

El concert dels lleidatans Walkin‘Roots a Tàrrega.

El concert dels lleidatans Walkin‘Roots a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

Creat:

Actualitzat:

Lleida ha recuperat els concerts i espectacles de petit format amb limitacions d’aforament i mesures de seguretat i centenars de lleidatans van tornar a gaudir el cap de setmana de diverses propostes musicals. Així doncs, el Festival Músiques Disperses (MUD) de Lleida va abaixar el teló amb l’actuació del trio Cánovas, Adolfo i Guzmán.

El certamen neofolk, que es va inaugurar divendres amb la presentació del doble àlbum Dioptria de Pau Riba, ha registrat un aforament de vuitanta persones cada dia. Segons l’organització, les entrades van quedar esgotades divendres, cosa que implica que han assistit unes 240 persones en el nou format atípic marcat per la pandèmia.

Dissabte va actuar Pigmy, exguitarra, cantant i compositor de Carrots. Va presentar al costat de la seua banda els temes del seu tercer disc, Manifestación.

El trio format per Cánovas, Adolfo i Guzmán va desplegar ahir el seu folk-pop carregat d’harmonies vocals, comparat sovint amb el quartet americà Crosby, Stills, Nash & Young.

La cantant Lídia Pujol també va presentar el seu últim treball, Conversando con Cecilia, dissabte a Menàrguens en el marc del festival IN_FINIT. La cantant va fer un repàs dels seus temes més destacats i una mostra del seu nou àlbum.

Pujol, acompanyada per Miquel Àngel Cordero, Marçal Ayats i Carlos Monfort, va reversionar i va dialogar amb la cantautora madrilenya Cecilia parlant de censura i va oferir un concert ple de sensibilitat a la Sala Joan Baptista Xuriguera de Menàrguens, l’aforament de la qual va quedar limitat a 110 espectadors per garantir les distàncies de seguretat. El pròxim concert del festival serà Túrnez & Sesé Trio el proper dia 10 d’abril amb l’espectacle de poesia musicada Més enllà del silenci, i el 24 d’abril amb el pop-indie de Núria Duran.

Així mateix, en el marc del cicle d’activitats per commemorar el 8-M (Dia Internacional de les Dones), Tàrrega va oferir ahir amb èxit de públic un concert del grup lleidatà Walkin’Roots. La proposta, organitzada per la regidoria d’Igualtat i La Soll, va reivindicar l’empoderament femení a través de la música.

Així, el trio format per Judith Estadella, Santi de Pablo i David Vall va interpretar cançons popularitzades per dones i amb lletres ni sexistes ni masclistes, i que es van convertir en símbols en favor de la igualtat de gènere. Sota el títol On són les dones?, el repertori va incloure peces de veus tan destacades com Nina Simone, Ella Fitzgerald, .

Concert dels lleidatans Walkin‘Roots a Tàrrega amb cançons popularitzades per dones

Carole King, Gloria Gaynor, Amy Winehouse o Zaz. En un migdia assolellat, les persones assistents a la plaça de les Nacions sense Estat de Tàrrega també van tenir ocasió de gaudir d’un vermut. Val a destacar que l’assistència era amb reserva prèvia i a mitja setmana ja s’havien esgotat totes les places.

El concert dels lleidatans Walkin‘Roots a Tàrrega.

El concert dels lleidatans Walkin‘Roots a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

El concert dels lleidatans Walkin‘Roots a Tàrrega.

El concert dels lleidatans Walkin‘Roots a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

tracking