SEGRE

CINE ANUNCIMILLOR PEL·LÍCULAMILLOR DIRECTORACTOR PROTAGONISTAACTRIU PROTAGONISTAPEL·LÍCULA INTERNACIONAL

'Mank' i 'Nomadland' seran els favorits a la gala dels Oscars

El proper 25 d'abril, amb deu i sis nominacions, respectivament

McDormand i Zhao, els dos noms propis de ‘Nomadland’.

McDormand i Zhao, els dos noms propis de ‘Nomadland’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense desviacions, passos en fals ni parades en el camí. Així es dirigeix als Oscars Nomadland, la brillant cinta de Chloé Zhao que ha dominat aquesta estranya temporada de premis de Hollywood i que ahir es va consolidar com a favorita amb l’anunci de les candidatures per a la gran gala del cine del proper 25 d’abril.

Amb sis nominacions, no va ser la pel·lícula amb més candidatures, ja que Mank, l’èpica en blanc i negre de David Fincher a Netflix, optarà a deu. Però a ningú se li escapa que, al marge dels números (Mank acumula moltes nominacions en els apartats tècnics), Nomadland, que ja va triomfar en els Globus d’Or, serà la rival a batre en les categories més cotitzades dels Oscars, gràcies a la seua poètica mirada a la precarietat laboral extrema i a les ruïnes del capitalisme als Estats Units.

A més, Chloé Zhao competirà pels Oscars de millor direcció, millor guió adaptat i millor muntatge –la primera dona que aconsegueix quatre candidatures a la mateixa gala–, mentre que Frances McDormand, l’ànima de la pel·lícula, podria guanyar per tercera vegada el guardó a la millor actriu després de Fargo (1996) i Tres anuncis als afores (2017). En una categoria de molt nivell, s’enfrontarà a Carey Mulligan (Una joven prometedora), Viola Davis (La madre del blues), Andra Day (Los Estados Unidos vs Billie Holiday) i Vanessa Kirby (Fragmentos de una mujer).

D’altra banda, el reconeixement al millor actor podria anar per al desaparegut Chadwick Boseman, que va rebre una nominació per La madre del blues. En aquesta categoria també opten Riz Ahmed (Sound of Metal), Anthony Hopkins (El padre), Gary Oldman (Mank) i Steven Yeun (Minari).

L’Oscar a la millor direcció, una categoria marcada històricament per la molt escassa presència de dones, comptarà per primera vegada amb dos nominades: Chloé Zhao (Nomadland) i Emerald Fennell (Una joven prometedora).

Per primera vegada, dos dones optaran a l’Oscar a la millor direcció: Chloé Zhao i Emerald Fennell

Tampoc hi faltarà glamur ni qualitat en els aspirants a millor actriu de repartiment (Glenn Close, Olivia Colman, Maria Bakalova, Amanda Seyfried i Yuh-Jung Youn) i actor de repartiment (Sacha Baron Cohen, Daniel Kaluuya, Leslie Odom Jr., Paul Raci i Lakeith Stanfield).

El curtmetratge d’Almodóvar no arriba a la final Després de passar la preselecció el febrer, el curtmetratge La voz humana, de Pedro Almodóvar, amb Tilda Swintond de protagonista, es va quedar a les portes de la gala final dels Oscars. En aquesta categoria competiran curts de Dinamarca, Israel, Palestina i dos dels EUA. Espanya fiarà les seues apostes a Sergio López-Rivera, candidat a millor maquillatge i perruqueria per La madre del blues, i a Santiago Colomo, nominat a la distinció a millors efectes especials per El magnífico Iván.

tracking