SEGRE

PUBLICACIONS NOVETAT

L'experiència de tres lleidatanes, a 'Terra de dones. Pageses de Catalunya'

El llibre es presenta demà a Guissona

Maria Casoliva, a la seua explotació del Mas Pinyol a Sanaüja.

Maria Casoliva, a la seua explotació del Mas Pinyol a Sanaüja.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc de les activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Dona, Guissona acollirà demà dijous la presentació del volum Terra de dones. Pageses de Catalunya, un llibre de l’editorial Fonoll de Juneda que presenta l’experiència vital i professional de vuit dones dedicades al món de l’agricultura, tres de les quals de les comarques de Lleida.

L’autora del llibre, la periodista barcelonina Laura Saula, presentarà el volum en un acte a l’Auditori de la Fassina a les 19.00 hores. També té prevista la seua assistència una de les protagonistes del volum, l’agricultora de Sanaüja Maria Casoliva, pionera en el cultiu de pomes a la Segarra, concretament a la Vall del Llobregós.

Des de l’editorial no van descartar la presència de l’exconsellera d’Agricultura Meritxell Serret, coautora del pròleg del llibre juntament amb l’actual consellera Teresa Jordà.

El volum descriu la vida d’aquestes dones emprenedores i el seu entorn més proper

A banda de Casoliva, Terra de dones. Pageses de Catalunya mostra també la tasca professional de Judit Sogas, que conrea vi ecològic a Rubió de Baix, a la Noguera; i Marta Borràs, al capdavant d’una granja de porcs ecològics que ella mateixa comercialitza al Solsonès. El llibre analitza i aprofundeix en el treball al camp de vuit dones emprenedores de diferents generacions. L’objectiu de l’obra és reivindicar la dona com a part inseparable del paisatge humà que defineix el camp a Catalunya i que “en moltes ocasions no s’ha deixat constància en la història del país”, comenta Laura Saula.

El volum es presenta com una narració que deixa pinzellades personals d’aquestes dones i el seu entorn més pròxim, donant cabuda en el text al document descriptiu combinat amb caires literaris.

tracking