SEGRE

POLÍTICA CULTURAL DONACIÓ

Benet Rossell, més noguerenc

Un dibuix de l'artista d'Àger, mort el 2016, serà la imatge turística de la Noguera || Una pintura del 1984, cedida al consell comarcal per la seua viuda

La viuda de Benet Rossell, Cristina Giorgi, mostrant el dibuix al president del consell, Miquel Plensa.

La viuda de Benet Rossell, Cristina Giorgi, mostrant el dibuix al president del consell, Miquel Plensa.MAITE MONNÉ

Creat:

Actualitzat:

“Benet Rossell estaria molt content de cedir una obra seua per a la Noguera”, va assegurar ahir la viuda de l’artista d’Àger, Cristina Giorgi, en l’acte formal d’entrega de l’original d’una de les seues pintures al consell comarcal de la Noguera per convertir-se en el logotip que identificarà la pròxima campanya turística d’aquesta institució. Rossell va morir l’agost del 2016 als 78 anys i, encara que bona part de la seua vida professional va transcórrer a Barcelona, mai va perdre la seua connexió amb Àger i la Noguera.

El president del consell comarcal, Miquel Plensa, va recordar “l’estima que tenia per les seues arrels l’artista”, amb el qual havia coincidit a la Fira d’Àger, i “vam pensar que un dibuix seu podria representar molt bé la imatge de turisme de la Noguera”. Giorgi va comentar que, “fa poc més d’un any, des del consell em van comunicar el seu interès perquè aquest logotip turístic portés el segell de Rossell, i llavors vam seleccionar alguns obres per triar-ne finalment una”.

“També vaig pensar que qui millor que el consell comarcal per tenir l’original”, va afegir Giorgi. Es tracta d’un dibuix en tècnica mixta sobre paper, que l’artista va crear el 1984, en el qual domina “un traç serpentejant com si fos el riu Segre, a sobre d’una paleta de colors, que són també els de la Noguera”, va descriure.

L’acte de donació, previst a la tardor, es va ajornar fins ahir per les restriccions per la pandèmia. Plensa va explicar que “el dibuix s’utilitzarà a totes les marques i productes turístics de la comarca en una campanya que es presentarà pròximament”.

Va assenyalar que “Benet Rossell s’atansarà així una mica més a la gent de la Noguera, una terra a què sempre va estar vinculat”.

Primera obra per a la ‘seua’ comarca Cristina Giorgi va destacar que “aquesta cal·ligrafia de Benet Rossell serà la primera obra de l’artista que engrossirà el patrimoni pictòric de la comarca en la qual ell va nàixer”. En aquest sentit, la que va ser la parella de Rossell va comentar que “espero que sigui la primera d’altres que puguin venir en el futur”. Giorigi va destacar la “molt bona relació” amb la institució comarcal i va agrair “l’interès que han demostrat per un noguerenc impertèrrit com el que va ser”. L’acte va comptar amb el conseller de Turisme, Xavier Terré, i el gerent de l’ens, Jordi Oronich.

tracking