SEGRE

LITERATURA CERTAMEN

'Hacmenatge' a Carles Hac Mor al festival Poesia Lleida

També recorden l'obra de Joan Barceló

Meritxell Cucurella-Jorba, Ester Xargay i Vicenç Altaió, ahir en el festival, al Cafè del Teatre.

Meritxell Cucurella-Jorba, Ester Xargay i Vicenç Altaió, ahir en el festival, al Cafè del Teatre.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un “artista inclassificable”. Així va definir ahir Anton Not, un dels comissaris del festival Poesia Lleida, el poeta Carles Hac Mor, mort fa cinc anys i al qual es va dedicar un recital en la segona jornada del certamen.

La que va ser la seua parella, l’artista Ester Xargay, va agrair aquest “hacmenatge” en un acte desenvolupat al Cafè del Teatre en què va participar el poeta, assagista i crític Vicenç Altaió; la poeta lleidatana Dolors Miquel; el clarinetista i improvisador instrumental Miquel Àngel Marín, i la garriguenca Meritxell Cucurella-Jorba, que al novembre va guanyar el premi Màrius Torres i que va reclamar el nom d’una plaça o avinguda a Lleida per al desaparegut Hac Mor. El festival Poesia Lleida també va recordar la figura i obra de l’escriptor de Menàrguens Joan Barceló, mort el 1980 amb tot just 24 anys, en una jornada que va culminar amb una xarrada sobre creació i llibertat d’expressió entre Joan Fontcuberta i Tatxo Benet, moderada per Jaume Barrull.

El certamen acabarà avui amb tres cites més, entre aquestes un recital de Txema Martínez, darrer guanyador dels Jocs Florals de Barcelona (20.15 h).

tracking