SEGRE

OBITUARI ART

Mor Picanyol, el creador del personatge 'Ot el bruixot'

El dibuixant va ser un símbol de la revista 'Cavall Fort' || Va col·laborar amb altres publicacions en 45 anys de trajectòria

Imatge de Josep Lluís Martínez Picañol.

Imatge de Josep Lluís Martínez Picañol.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dibuixant català Josep Lluís Martínez Picañol, conegut artísticament com a Picanyol, va morir ahir als 73 anys. Així ho va comunicar la revista Cavall Fort, en la qual va treballar durant diverses dècades i on va donar vida a un dels personatges més mítics i reconeixibles del còmic en català, Ot el bruixot.

Nascut el 16 de març del 1948 a Moià (Moiànes), Picanyol va treballar com a dibuixant durant 45 anys fins a jubilar-se, el 2014. Durant aquest temps, l’artista va publicar 1.500 tires còmiques a la revista Cavall Fort del seu personatge estrella, Ot el bruixot, que narra les desaventures d’un bruixot amb un peculiar sentit de l’humor.

En aquesta mateixa revista també va publicar les seues adaptacions al còmic de contes i llegendes populars. A banda de treballar per a aquesta icònica revista infantil catalana, Picanyol va col·laborar també amb les publicacions Lecturas i El Mussol.

El 2010 també va participar en un projecte de TV3 per il·lustrar alguns dels grans temes de la música popular catalana.

“Ens acaben de comunicar que ha mort el nostre estimat Picanyol, autor d’Ot el bruixot i d’altres personatges de còmic. Sempre lligat a Cavall Fort. Et trobarem a faltar! Gràcies per tot, amic”, va difondre la revista al conèixer la mort.

Per la seua part, la Generalitat va definir Picanyol com “el referent indiscutible del còmic en català”.

tracking