SEGRE

PUBLICACIONS NOVETAT

Pagès Editors llança una col·lecció de novel·la gràfica en català i de proximitat

S'estrena amb la vaga de La Canadenca

Pepe Gálvez, autor del guió de la novel·la gràfica ‘8 hores’.

Pepe Gálvez, autor del guió de la novel·la gràfica ‘8 hores’.JAUME BARRULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha editorials dedicades al còmic infantil o adolescent o que tradueixen èxits internacionals, però al mercat català no hi havia fins ara una col·lecció de novel·la gràfica en llengua catalana amb vocació de periodicitat i dirigida al públic adult. Per omplir aquest buit, Pagès Editors ha apostat per aquest gènere amb la nova col·lecció amb autors catalans titulada Doble Tinta, amb referència als dos colors de la impressió de les obres.

L’editorial lleidatana va presentar ahir el primer número, 8 hores, una novel·la gràfica en tintes de color negre i mostassa amb guió de tot un pes pesant del gènere, Pepe Gálvez, i il·lustracions d’un altre històric, l’artista lleidatà Alfons López. Ambdós han col·laborat anteriorment en altres projectes conjunts, com Miguel Núñez, mil vidas más, que els va valer el 2011 el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat en la modalitat de còmic.

A 8 hores, Gálvez i López s’endinsen en la figura del sindicalista Salvador Seguí El Noi del Sucre i, sobretot, en la vaga de La Canadenca, entre el febrer i el març del 1919, que va arribar a paralitzar la capital catalana i la indústria del país. La responsable de l’editorial, Eulàlia Pagès, va destacar l’“aposta per la creació de proximitat” ja sigui amb còmics de gènere documental o històric com aquest, adaptacions de novel·les o creacions pròpies.

El director de la col·lecció, Jaume Barrull, va apuntar que “la idea és llançar un parell de números a l’any” i va avançar que el pròxim número al setembre serà l’adaptació al còmic de la novel·la Cavalls salvatges, que Jordi Cussà va publicar l’any 2000, ara amb il·lustracions de Jaume Capdevila KAP. Aquest va assenyalar que “és un luxe poder formar part d’aquest projecte i la col·lecció, un luxe per a Catalunya”.

tracking