SEGRE

MÚSICA CONCERT

Krregades de Romanços, al rescat del folklore de Ponent

El trio lleidatà de polifonia vocal presenta a la Seu Vella el disc 'KR 3.0' || Selecció de cançons dels seus deu anys de trajectòria

Raquel García, Montserrat Canela i Montse Nicuesa formen el trio.

Raquel García, Montserrat Canela i Montse Nicuesa formen el trio.KRREGADES DE ROMANÇOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per celebrar els deu anys de trajectòria musical del grup, el trio femení lleidatà de polifonia vocal Krregades de Romanços presentarà aquest dissabte que ve (18.30 h) a la Seu Vella de Lleida el seu nou disc, KR 3.0, en un recital per al qual ja s’han esgotat les 85 localitats de l’aforament restringit. Al disc, interpreten a cappella o acompanyades d’instruments com el violí, l’acordió diatònic i la percussió tradicional cançons recopilades de la tradició oral a Ponent.

Com expliquen Montse Nicuesa, Raquel García i Montserrat Canela, “l’àlbum reuneix una selecció de quinze temes recollits a començaments i durant el segle XX per recol·lectors de cançons i romanços de tradició oral”. 

Amb KR 3.0, Krregades de Romanços reten un homenatge a aquestes persones que anaven transcrivint cançons en risc de quedar en l’oblit si no eren documentades. “Les hem volgut enregistrar perquè formen part del patrimoni musical immaterial de les Terres de Ponent.” Les quinze cançons són representatives del llegat de la música oral a les comarques lleidatanes des de La Cançó de Pandero de l’Urgell, publicada el 1907, fins a L’home pobre de València, recollida el 1989 per Artur Blasco.

El concert de dissabte a la Seu Vella va esgotar en poc temps les 85 entrades de l’aforament restringit

El trio va gravar aquest disc el 2019 amb la intenció de presentar-lo durant el 2020, però la pandèmia el va retardar. Durant el confinament, van dissenyar el llibret que acompanya l’àlbum i el CD. Al concert d’aquest dissabte, també teatralitzat, volen enaltir la figura dels recol·lectors de cançons que van passar per Ponent, entre els quals destaquen Palmira Jaquetti, Joan Tomás o Artur Blasco, entre d’altres.

A més, les tres artistes s’han marcat l’objectiu de crear un disc que sigui un producte de quilòmetre zero. Per a això, les Krregades de Romanços s’han autoproduït el disc; l’han gravat a l’estudi La Gata Roja Produccions de Castellserà –del pianista, compositor i productor David Pradas–; les aquarel·les de la portada del disc i del llibre han anat a càrrec de l’artista d’Alguaire Enriqueta Vendrell; i l’estructura l’ha realitzat la dissenyadora gràfica lleidatana Eva Solanes.

tracking